Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Eksperti/Blogeri

Telšu terapija © DIENA(30)

Nav noslēpums, ka festivālos mūzika ir otršķirīga, un Positivus šajā ziņā nekad nav tiecies būt izņēmums

Es kā krievs © DIENA(236)

Kopš izskan bažas, ka Latvijā mītošie nelatvieši dzīvo nepareizā informatīvajā telpā, es šad tad ļaujos kādai spēlei: ieskatos latviešu medijos kā krievs.

Droši vien tēvzemes mīlestība © DIENA(7)

Mūsu tēvzemē ir viens Rihards Bargais, mīļš un savā ziņā vienreizējs, protams, bet tikai viens, kurpretim Berlīnē sastapu veselus piecpadsmit rihardus bargos vienā telpā – maza Neiķelnes kluba mazā dibentelpā –, kādas Rīgā ir divas ar pusi, bet te – simtiem.

Uzmanību bērniem! © DIENA(31)

Pieaugušo augstprātībai pret bērnu mākslu bieži vien nav nekāda pamata. Mazs īsts mākslinieks no liela pēc būtības ne ar ko neatšķiras  

Kultūras strēmeles © DIENA(51)

Okupācijas muzeja tēma pēdējā mēnesī ir kļuvusi par karsto kartupeli, kas tiek mētāts no vienas rokas otrā, nekādi neatdziest, un arī apēst to neizdodas. Jautājums ir ne tikai par ēku un laukumu, bet par to, kā mēs redzam paši sevi, kurus simbolus uzskatām par būtiskiem. Galu galā, pārveidojot muzeju, mēs mainām ievērojamu šķautni mūsu nācijas identitātē.

Svinējām, bet nenogurām © DIENA(8)

Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku noslēguma koncerta raitais ritējums pierāda, ka kopkorim Mežaparka estrādē nav obligāti jādzied sešas stundas

Dārgais draugs © DIENA(46)

E-pastā pienākusi vēstule, kas sākas ar uzrunu: "Dārgais draugs". Es, protams, to tālāk nelasu, jo skaidrs, ka tā ir kārtējā ziņa no nigēriešu prinča vai aicinājums saņemt milzu mantojumu. Parasti šādās vēstulēs pat netiek prasīts, lai es sūtu naudu vai iedodu bankas konta datus. Man ir tikai jāatbild.

Kauna telpa © DIENA(36)

Ja kādam par tualetēm ir pastiprināta interese, pasaule piedāvā daudz izklaides iespēju. Pašlaik Rīgas tualetēs skatāma mūsdienu mākslas izstāde

Talka savā prātā © DIENA(22)

Gadalaikiem mainoties, arī atkušņa suņu mēsli nomainījuši vietu un pārcēlušies no sniega apklātajām ietvēm uz zaļo zonu. Pat vietās, kur apstādījumu šķietami nav un ietvē asfalta ierāmētā pleķī ir tikai vientuļš koks, visdrīzāk rotāsies suņa kaka.

Saimnieks un suns © DIENA(27)

Kāpēc ir jānoskatās, ja ir iespēja piedalīties? Kāpēc neieklausīties, ja grupa brīvprātīgi apvienojušos speciālistu tic, ka var izdarīt labāk?

Sastingusī latviešu mūzika © DIENA(38)

Latvieši pirmām kārtām, protams, ir liela lasītāju tauta, un mums, tiem, kuri gribētu, lai arhitektūra izglītotas personības interešu laukā aizņemtu tikpat nozīmīgu vietu kā literatūra, teātris un Andra Nelsona starptautiskie panākumi, ar to ir jārēķinās.

Drošie kaimiņi © DIENA(27)

Mūsdienu militārā retorika atceļ dzimuma, rasu vai etnisko diskrimināciju, ja vien zaldāti saprot pavēles angliski

Sāpju biķeris © DIENA(73)

Kapličā sapulcējušies bēru viesi. Visi sagatavojušies atvadu rituālam. Izvadītāja, kā parasti, ir pusmūža sieviete ar spalgu balsi, drēgnajā kapličas klusumā viņa griezīgā un svētulīgā tonī sāk lasīt nezināma tautas dzejnieka rindas par zvaigznēm, kas šobrīd pie debesīm asarās mirkst.

Svētku aritmētika © DIENA(19)

Par klusumu vasaras kultūras ainavā sūdzēties nevar, lai gan šogad to vairs nepieskandina Eiropas kultūras galvaspilsētas burzma

Satiksmes instrumenti © DIENA(52)

Tā ir jauna, skaista sieviete ar gariem gaišiem zirgastē saņemtiem matiem un spīdumu uz lūpām. Uz viņas virsjakas krūšu kabatas ir paliela uzlīme "Tiek veikta videonovērošana". Viņai ap kaklu ir aplocīta neliela videonovērošanas zonde. Šīs zondes un policijas darbinieces skatiens neuztver vienu un to pašu skatu, un mani ļoti interesētu uzzināt, ko redz viņa.

Degsme pret statusu © DIENA(10)

Mūzikas festivāla Les Pianos Folies direktors personīgi uz ielas aicina parīziešus uz festivālu Francijas kūrortpilsētā Letukē

Festivālu plikumi © DIENA(14)

Izskatās, ka šīs vasaras lielo pašmāju festivālu piedāvājums izkustinās arī tos, kuri līdz šim sevi pie festivālu auditorijas nav pieskaitījuši

Uz citadelēm! © DIENA(54)

Šīs nedēļas sākumā Latvijas mūziķus klausīsies Eiropas mūzikas un mākslas metropolēs Parīzē un Berlīnē