Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Eksperti/Blogeri

Fēniksa sapnis © DIENA(11)

Orķestris Rīga pierāda, ka spēj darboties ar apbrīnas cienīgu pulksteņmehānisma precizitāti. Taču kā latviski dēvēt symphonic band orķestrus?

Līdz baltkvēlei © DIENA(5)

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā nesen tika demonstrēta Rumānijas filma Čaks Noriss pret komunismu. Tās pamatā ir stāsts par notikumiem rumāņu dzīvoklīšos sociālisma ēras norietā.

Vietējā virtuve © DIENA(40)

Daudz labas latviešu mūzikas joprojām paliek šaurā uzticamo fanu lokā, jo komercradiostacijas izvairās to atskaņot, nevēloties zināt, ka tāda ir.

Rudens jaungada mūzika © DIENA(6)

Kultūra, kas jau daudzkārt glābusi, stiprinājusi un vienojusi Latvijas (un ne tikai) cilvēkus un vispārliecinošāk spodrinājusi Latvijas tēlu pasaulē, cieņu pie mums nebauda

Pierast pie Raiņa © DIENA(59)

Krievu publicists Inozemcevs pēc Alekša Mierlauka un Jāņa Pliekšāna Uguns un nakts pirmizrādes 1911. gada 26. janvārī Jaunajā Rīgas teātrī žurnālā _Rižskaja misļ _rakstīja: "Par nožēlošanu, es neprotu latviešu valodu, bet, sēdēdams piektdien Uguns un nakts pirmizrādē, es pārdzīvoju īstu mākslas baudu..."

Nacionālais parks © DIENA(77)

Atkal jāsaka – tā sauktā bēgļu krīze ir iespaidīga ne tikai ikdienas traģēdiju un risinājuma trūkuma dēļ, bet tāpēc, ka tā atrauj vaļā vispārējai apskatei dziļas un ignorētas problēmas.

Man viss patīk © DIENA(63)

"Meli ir slinkums. Patiesība ir darbs," Dzejas dienu mājaslapas vizualizācijā apņēmīgi apgalvo Rainis, noplēsis Buratīno nodevīgo garo degunu

Noslīkt kino © DIENA(11)

Rudens būs pārpildīts ar labām filmām: notiks Baltijas pērle, Rīgas Starptautiskais kinofestivāls un festivāla Lielais Kristaps sesija

Dvēsele laivā © DIENA(200)

Pagājušajā vasarā karstākā debašu tēma bija karš Ukrainā, šovasar topa vietu ieņem bēgļu lavīna no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem.

Padomāt © DIENA(27)

Populārās kultūras žurnālistam, kur nu vēl arhitektūras un dizaina kritiķim, pētnieciskās žurnālistikas saiets varētu arī nebūt pirmā izvēle saulainā brīvdienas rītā.

Sekmības cena © DIENA(56)

Mūsu valstij vajag nesekmīgos. Sekmīgie? Tie tikai rada liekas problēmas. Situācija atgādina stāstu par bagātajiem, kuriem dod, un nabagajiem, no kuriem ņem

Ermitāža © DIENA(40)

Uz rakstāmgalda, pie kura neesmu sēdējis sen (visa dzīve kā skuķim pa gultu vien tagad ar datoru, grāmatiņām, dažādu dzērienu traukiem), starp visādu drazu, kas tur krājas, iztukšojot kabatas dienas beigās, starp šķiltavām, tukšām cigarešu paciņām, vizītkartēm, vecām sabiedriskā transporta un pasākumu biļetēm, zīmuļiem, piezīmju blociņiem un kādām svešām atslēgām, vīd arī ķīniešu piala, Ziemeļbrieža dāvana, tērauda ceļojumu krūzīte, Zaigas dāvana, un kristāla karafe, Pētera dāvana.

Trauslie konservi © DIENA(197)

Es ticu, ka bēgļu atnākšanai ir iemesls – varbūt palīdzēt latviešiem cīņā ar lepnību, neiecietību un bēgšanu no mūsdienu realitātes, kas turpinās aiz pasaules nabas Rīgas robežām 

Pierast pie sirds © DIENA(52)

Šodien debesis uzvedas kā cilvēks, kurš ilgi aizturējis klepu, – lietus nevis līst, bet ik pa laikam izgāžas no mākoņiem, kā daždien no veciem šķūņiem izgāžas tikpat vecas šķūņa durvis.

Apakšējos plauktos © DIENA(79)

Disidenti, kuri cīnījās par brīvību un tāpēc ir cietuši, varētu būt nāciju vienojoša mīta varoņi. Tomēr ar biogrāfu interesi viņiem nav veicies

Medicīna un labdarība © DIENA(59)

Pagājušonedēļ veselības ministrs Guntis Belēvičs paziņoja, ka pagaidām obligāto veselības apdrošināšanu ieviest nav iespējams.