Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Kino/TV

Septembrī būs skatāms jauns LTV seriāls jauniešiem Nezināms numurs

Šovasar noris jauniešu seriāla Nezināms numurs uzņemšana. Latvijas Televīzijas eksperimentālā satura platformā 16+ tas būs skatāms septembrī. Stāsta centrā ir jaunā aktiera Rūda Bīviņa atveidotais talantīgais puisis Arturs, kura mērķiem ceļā stājas ne vien ģimene, bet, attīstoties notikumu gaitai, arī viņš pats, dzīšanās pēc atzinības un statusa, informēja LTV pārstāve Anita Jansone.

Pirmo reizi Kannu kinofestivāla galvenā konkursa žūrijā dominēs sievietes © DIENA

74. Starptautiskais Kannu kinofestivāls, kas notiks no 6. līdz 17. jūlijam, ir izziņojis galvenā konkursa žūrijas sastāvu – žūrijas priekšsēdētāja amerikāņu režisora, producenta un scenārista Spaika Lī vadībā 24 filmas vērtēs piecas sievietes un trīs vīrieši. Daudzveidīgās žūrijas sastāvā iekļautās mākslinieces un mākslinieki pārstāv septiņas nacionalitātes un piecus kontinentus

Portālā filmas.lv – 2021. gada Līgo svētku festivāls visā pasaulē

Turpinot tradīciju, Nacionālā Kino centra (NKC) portāls filmas.lv Līgo svētkos piedāvā jau ceturto tiešsaistes festivālu Latvijas filmas pasaulē – vasarīgu filmu izlasi no klasikas līdz Simtgades filmām, bez maksas pieejamu nedēļas garumā, jebkurā laikā līdz 27. jūnijam un jebkurā vietā pasaulē, kur vien ir interneta pieslēgums, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Noslēdzas vēsturiskās daudzsēriju filmas Emīlija. Latvijas preses karaliene filmēšana

Jūnijā noslēdzas filmēšanas periods septiņu sēriju filmai Emīlija. Latvijas preses karaliene – projektam, kurš 2020. gada septembrī tika atbalstīts Nacionālā kino centra un Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā par nozarei piešķirto papildu finansējumu ārkārtas situācijā. Seriāls top studijā Mistrus Media, to veido režisori Kristīne Želve, Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis un Gints Grūbe, galvenajā lomā – aktrise Guna Zariņa, pirmizrāde – jau šoruden, informēja producents Gints Grūbe.

FOTO: Latvijā filmē populārās dāņu filmas Hvidstengruppen otro daļu

Jūnija sākumā, sadarbojoties dāņu kompānijai Regner Grasten Film un Latvijas Film Angels Studio, Latvijā uzfilmētas epizodes dāņu spēlfilmai Hvidstengruppen II/Vīlstenas grupa 2. Filma ir turpinājums 2012. gadā iznākušajai filmai Hvidstengruppen/Vīlstenas grupa, kas ieguva milzu popularitāti Dānijā, pulcinot 780 000 kinoskatītāju un 2,4 miljonus TV skatītāju, informēja Film Angels Studio pārstāvji.

Kino Bize Mājas kino jūnijā skatāma Lailas Pakalniņas filmu izlase

Līdz jūnija beigām Kino Bize Mājas kino skatītājiem tiek piedāvāta Lailas Pakalniņas filmu izlase, kurā iekļauti kinodarbi Ausma un Karote. Līdzās abām filmām pieejama arī režisores Lailas Pakalniņas un kino pētnieces Dārtas Ceriņas saruna par vienojošo un atšķirīgo autorkino demonstrēšanā ārzemēs un Latvijā, informēja kinoteātra pārstāvji.

Moldovas televīzija demonstrē Rolanda Kalniņa filmu Četri balti krekli

Piektdien, 28. maijā, plkst. 21.00 televīzijas kanālā TVR Moldova tiks izrādīta režisora Rolanda Kalniņa 1967. gadā uzņemtā spēlfilma Četri balti krekli ar subtitriem rumāņu valodā un nosaukumu Patru cămăşi albe, infoermēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Spēlfilma Bedre atklāj kino sezonu Vācijā, startē Šanhajā un iekļūst HBO Europe kolekcijā

Režisores Daces Pūces spēlfilma Bedre pēc Lībekas kinofestivāla (Nordische Filmtage Lübeck) ieteikuma kļuvusi par atklāšanas filmu no jauna atvērtajos kinoteātros Lībekā. Jau jūnijā filma būs skatāma arī prestižajā Šanhajas filmu festivālā, programmā Spectrum: Alternatives. Tikmēr tiesības izrādīt filmu Eiropas valstīs iegādājusies starptautiskā televīzijas un interneta platformu (VOD) grupa HBO Europe, informāja filmas pārstāvji.