Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Kino/TV

Kino Bize Klasikas kino vakaru programmu turpinās Takasi Mīkes filma Kinoprove

Kino Bize organizēto Klasikas kino vakaru programmu aprīļa izskaņā turpinās 1999. gadā tapusī filma Kinoprove. Provokatīvā un izslavētā japāņu režisora Takasi Mīkes meistarbs mulsina, biedē un izaicina domāt plašāk iekš šausmu un mistikas filmu žanra, vienlaikus atklājot aizvien pārsteidzošākas jaunāko laiku kino vēstures teritorijas. Līdztekus filmai būs pieejama arī saruna ar vakara viesi – režisoru Robertu Kuļenko.

Jaunajā Rīgas teātrī top izrādē Baltais helikopters balstīta kinofilma

Kopš 2019. gada 21. novembra Jaunā Rīgas teātra repertuārā ir Alvja Hermaņa izrāde Baltais helikopters, kas radījusi lielu interesi Latvijā un visā pasaulē. Covid-19 pandēmijas un ar to saistīto ierobežojumu dēļ iestudējums līdz šim ir piedzīvojis tikai 20 izrādes, ko apmeklēja nedaudz vairāk kā 6000 skatītāju. Lai nodrošinātu iespēju lielākam skatītāju skaitam redzēt izrādi, Jaunajā Rīgas teātrī top kinofilma, kuras pamatā ir izrāde Baltais helikopters, informēja JRT pārstāvji.

Splendid Palace tiešsaistes seansos piedāvā Vitālija Manska filmas

Gaidot dokumentālo filmu festivālu Artdocfest/Rīga un pasaules dokumentālo filmu pirmizrādes, Splendid Palace piedāvā iespēju online seansos skatīties šī festivāla dibinātāja un prezidenta, plašu starptautisku atzinību guvušā režisora Vitālija Manska filmas, kas veidotas ar Latvijas kinematogrāfistu līdzdalību un Latvijas Nacionālā kino centra atbalstu.

Rīgas filmu fonda līdzfinansējums piešķirts trim ārvalstu filmām

Rīgas filmu fonda ārvalstu filmu uzņemšanas konkursa līdzfinansējumam apstiprināti trīs ārvalstu filmu projekti – komēdija Neredzamā cīņa, vēsturiskā drāma Ebrejs un daudzsēriju spēlfilma Sisī, kas vēstīs par Austroungārijas ķeizarieni Elizabeti, informēja RD pārstāvji.

Festivāla 2Annas Grand Prix iegūst Argentīnas filma Pēdējā stunda

Šogad par labāko konkursa filmu žūrija atzina un Grand Prix balvu, tēlnieka Aigara Zemīša veidoto Zelta Annas statueti, saņēma Agrentīnas režisoru radītā dokumentālā/eksperimentālā filma Pēdējā stunda, savukārt par Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētāju atzīta Lietuvas režisora veidotā spēlfilma Guļamrajons, kas ieguva Ģipša Annas statueti un balvu no BBPostHouse un BBRental, – filmēšanas ekipējuma nomu un iespēju veikt filmu pēcapstrādi 2000 eiro vērtībā.

Ar slapju lupatu sejā. Pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par mobingu © DIENA

Es tiku visu laiku apsmieta, apsaukāta un sista par to, ka man nebija "īstā" ģimene – saka viena no dokumentālās filmas Mobings. Izdzīvošanas skola galvenajām varonēm, ar kuru tuvāk varēs iepazīties jau nākamajā piektdienā, 23. aprīlī, plkst. 21 LTV 1. kanālā un interneta vietnē Replay.lv, kur pirmizrādi piedzīvos Latvijas Televīzijas veidotais stāsts par bērnībā un pusaudžu vecumā piedzīvoto vienaudžu vardarbību. Statistika liecina, ka no tās cieš katrs trešais skolēns Latvijas skolās.

Latvijas filmas piedalīsies vairākos festivālos Eiropā

Aprīļa vidū Eiropā (Lietuvā, Šveicē un Vācijā) cits pēc cita sākas vairāki svarīgi kinofestivāli un filmu nozares pasākumi, kuros piedalās gan Latvijas filmas, gan minoritārie kopražojumi, gan kinoprofesionāļi.

Latvijas Televīzijā tapusi dokumentāla filma par mobingu

Latvijas Televīzijas jaunākā dokumentālā filma Mobings. Izdzīvošanas skola neierasti plaši un emocionāli paver durvis uz pārdzīvojumiem par bērnībā un pusaudžu vecumā piedzīvoto vienaudžu vardarbību. Filmas pirmizrāde gaidāma 23. aprīlī.

FOTO: Noslēgusies režisores Elzas Gaujas komēdijas Mamma vēl smaida filmēšana

Martā ir noslēgusies filmēšana Elzas Gaujas režisētajai melnajai komēdijai Mamma vēl smaida, kas ir kļuvusi par pirmo nākamās paaudzes televīzijas Go3 oriģinālfilmu un uz kino ekrāniem nonāks jau nākamā gada ziemā. Filma stāsta par trim māsām, kuras jumta bagāžniekā ved cauri Eiropai pēkšņi aizsaulē devušos māmiņu, apejot repatriācijas izdevumus.

Kino Bizes Bērnu rīta tiešsaistē – animācijas filma Mana dzīve kā Cukīni

No 9. līdz 18. aprīlim tiešsaistē varēs piedalīties Kino Bize organizētajā Bērnu rītā un noskatīties daudzkārt apbalvoto un plaši atzīto animācijas filmu Mana dzīve kā Cukīni. Pēc filmas noskatīšanās pasākuma dalībnieki, izmantojot ar pakomāta starpniecību saņemtos materiālus, pēc radošās darbnīcas vadītājas norādēm varēs izstrādāt savus filmas tēlus.