Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Māksla

Jūrmalas muzejā sāksies rudens izstāžu cikls

Jūrmalas muzejā no 11. oktobra skatāmas divas jaunas izstādes. Gleznotāja Ērika Kumerova ar savām spilgtajām, saturiski ietilpīgajām kompozīcijām ved skatītāju ceļojumā Aiz trejdeviņiem mežiem, bet tēlnieks Aigars Zemītis izstādē B jeb Sveicieni no Konstantīna! rotaļājas ar priekšstatiem par moderno tēlniecību un formu vienkāršību, informēja izstādes veidotāji.

Tallinā būs skatāma Rīgas Porcelāna muzeja krājuma izstāde

Rīgas Porcelāna muzejs sadarbībā ar Igaunijas Lietišķās mākslas un dizaina muzeju rīko izstādi Balts un gleznots. 20. gs. 50. un 60. gadu porcelāns no Rīgas. Izstāde skatāma Tallinā no 6. oktobra līdz 2024. gada 21. janvārim, informēja muzeja pārstāvji.

Foto: Atklāta izstāde Mūsu mājas bija zeme. Uzplaukums

Kultūras ministre Agnese Logina un Dānijas Karalistes vēstnieka amata kandidāts Mortens Jespersens (Morten Jespersen) ceturtdien, 21.septembrī, Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izstāžu zālē atklāja Ufes Isoloto (Uffe Isolotto) un kuratora Jākoba Lilemozes (Jakob Lillemose) radīto hiperreālistisko fantāziju pasauli, kas 2022.gadā ar lieliem panākumiem tika izstādīta Dānijas paviljonā Venēcijas biennālē.

Rīgā un tiešsaistē norisināsies RIXC Mākslas un zinātnes festivāls

RIXC Mākslas un zinātnes festivāls Kripto, māksla un klimats 2023 norisināsies no 20. līdz 22. septembrim Rīgā un tiešsaistē. Festivāla atklāšanas programma sāksies šodien, 20. septembrī plkst. 17.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ar spekulatīvām un kritiskām vīzijām par mākslīgo intelektu, metaversu, mākslu un klimatu, informēja festivāla rīkotāji.