Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Teātris

Pozitīva spītēšana – izaicinoša un liriska © DIENA

"Es izdomāju šo projektu," par muzikāli poētisko dumpi Par spīti, kas būs skatāms no 9. jūlija uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra Lielās skatuves, saka aktrise Veronika Plotņikova. Iestudējuma režisors ir Sergejs Golomazovs.

Trupa Kvadrifrons izrādē Rīgas ļerpatas hronika aicina atgriezties Vecrīgā

14. jūlijā pirmizrādi piedzīvos teātra trupas Kvadrifrons izrāde – slepeni pātari Vecrīgā septiņu pieturu garumā Rīgas ļerpatas hronika jeb dažas lāgas melšas par siksnas auklu, kas no pēdīgiem ļaudīm nākuse un caur latviešiem pašiem ar greizām acīm tāļāk pa pasauli pie gaismas vesta, ka tā latviešu starpā ātri piejemas

Liepājas vasara ar teātra mūziku © DIENA

Režisoram Herbertam Laukšteinam dungojamo vasaras dziesmu ir daudz – katram noskaņojumam, situācijai un laikapstākļiem atbilstoša, jo Liepājas teātrī nupat kā tapušas divas jaunas koncertprogrammas: Laternu stundā, kas pie publikas dosies no 7. līdz 11. jūlijam, un Akāciju palags, ko varēs baudīt no 27. jūlija līdz 1. augustam. Laukšteins iedziedas: "Karambolīno...", un gribas viņam uzreiz piebalsot.

Māceklis atdalās no Skolotāja © DIENA

"Ilgi meklēju," tā par savu režijas diplomdarba iestudējumu Valmieras teātrī saka Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) beidzēja Ilze Bloka. "Šis ir tāds laiks, ka gribējās, lai luga, ko iestudēšu, rezonētu ar mani. Biju izpētījusi gandrīz visu Kroders.lv bibliotēku."

Laura Groza Radioteātrī iestudējusi Have a nice day! Gandrīz mīlas stāsts

3. un 4. jūlijā Latvijas Radio 1 klausītājiem piedāvā Radioteātra pirmatskaņojumu – rakstnieka Jura Zvirgzdiņa stāstu krājuma Have a nice day! Gandrīz mīlas stāsts iestudējumu, ko režisējusi Laura Groza. Tas skanēs divus vakarus plkst. 17.05 un būs pieejams arī mājaslapā latvijasradio.lv, informēja Latvijas Radio pārstāve Daiga Konošonoka.

Liepājas teātrī top izrāde ar jauno aktieru piedalīšanos Diagnoze – jaunība

Jau ilgāku laiku ar Liepājas teātra topošajiem aktieriem strādā režisore Māra Ķimele, iestudējot Ferdinanda Bruknera lugu Jaunības slimība, kura pārtop iestudējumā Diagnoze – jaunība. Pirmizrāde notiks 3. jūlijā, to būs iespējams apmeklēt arī skatītājiem, informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Jaunais Rīgas teātris jūlijā atvērs durvis skatītājiem

Pēc deviņu mēnešu pārtraukuma Jaunais Rīgas teātris vērs durvis skatītājiem, piedāvājot iepriekšējo sezonu izrādes un jauniestudējumus. Pirmo no tiem – režisora Gata Šmita jaunāko izrādi Krizantēmas – publika redzēs jau 9. jūlijā

Jaunības kļūdas un ķermeņa trauslums. Septembrī notiks teātra festivāls Homo Novus

No 8. līdz 18. septembrim Rīgā un reģionos notiks 26. Starptautiskais jaunā teātra festivāls Homo Novus. Šogad festivāla fokuss ir nenoteiktība dažādos ideju laukos, kuru kliedē nosacīti pašsaprotamas lietas, kas jaunajos apstākļos kļuvušas par vērtību – cilvēcisks kontakts, klātbūtne, pieskāriens vai apziņa, ka arī vienatnē neskaitāmos veidos tomēr esam saistīti ar citiem.

Augustā Dailes teātris piedāvās trīs pirmizrādes Lielajā zālē

Augustā paralēli koncertu ciklam Dailes kanons skatītāji tiek aicināti uz trīs pirmizrādēm Dailes teātra Lielajā zālē – Regīnas Ezeras romāna Zemdegas iestudējumu Dmitrija Petrenko režijā, Nīnas Reinas traģikomēdiju Piekrišana Lauras Grozas režijā un Māras Zālītes ideju drāmu Smiļģis, kuru iestudējis režisors Viesturs Kairišs. Tāpat augustā būs iespēja redzēt arī skatītāju un teātra profesionāļu novērtēto izrādi Ārsts ar godalgoto aktrisi Vitu Vārpiņu titullomā, informēja teātra pārstāvji.

Piešķirs 172 710 eiro Liepājas teātra darbības nodrošināšanai

Valdība pēc Kultūras ministrijas (KM) iniciatīvas 8. jūnijā lēma veikt 172 710 eiro pārdali starp KM budžeta programmām, lai mazinātu Covid-19 ierobežošanā radītās, negatīvās sekas un nodrošinātu Liepājas domes kapitālsabiedrības – Liepājas teātra – darbības turpināšanu 2021. gadā. Atbalstu valsts teātriem un koncertorganizācijām KM virzīs izskatīšanai kādā no tuvākajām valdības sēdēm, informēja KM pārstāvji.

Liepājas teātra pagalmā notiks cikla Vasaras vakari Liepājas teātrī koncerti

Arī šogad Liepājas teātra pagalmā notiks cikla Vasaras vakari Liepājas teātrī koncerti. Tiks piedāvāti divi koncertuzvedumi - Laternu stundā, kurš izskanēs septiņos koncertos no 7. līdz 11. jūlijam, un Akāciju palags, kas norisināsies no 27. jūlija līdz 1. augustam. Abos koncertos piedalīsies gandrīz visa Liepājas teātra aktieru trupa, ko pavadīs Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā, informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Valmieras teātris rīkos labdarības izrādi vakcinētajiem medicīnas darbiniekiem

Valmieras teātris, piedaloties pilotprojektā un Latvijā izmēģinot sarīkot epidemioloģiski drošus kultūras pasākumus Covid-19 pandēmijas apstākļos, pateicībā par pandēmijas laika rūpēm 12. jūnijā rīkos labdarības izrādi vakcinētajiem medicīnas darbiniekiem, īpaši uzrunājot Vidzemes slimnīcas personālu un Valmieras ģimenes ārstus, informēja teātra pārstāve Marta Cekule.