Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātris

Jaunības skaistums, nemiers, pavasaris! © DIENA

Ja nu grāmatplauktā ir Oskara Lutsa romāns Pavasaris, kas atzīts par visu laiku otro nozīmīgāko literāro darbu Igaunijā, šobrīd to var nesteigties pārlasīt, bet vispirms aiziet uz Dailes teātri noskatīties izrādi, kas tapusi pēc šā romāna dramatizējuma, iesaka iestudējuma režisors Prīts Pedajass: "Lai ir pirmreizēja satikšanās."

Ģertrūdes ielas teātrī notiks jauniestudējuma Vasarnieki pirmizrāde

Režisors Andrejs Jarovojs Ģertrūdes ielas teātrī iestudē izrādi Vasarnieki pēc rakstnieka Maksima Gorkija lugas motīviem. To veido šajā vasarā nofilmēts video materiāls, kur trīspadsmit aktieri izspēlē savus varoņus, un četri aktieri uz skatuves, kas izrādes laikā ierunā ekrānā redzamās sarunas. Pirmizrāde – 29. decembrī plkst. 19, informēja Ģertrūdes ielas teātris.

Daugavpils teātris uzsācis sadarbību ar Borisa Ščukina teātra institūtu

3. decembrī Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs un Borisa Ščukina teātra institūta rektors Jevgeņijs Kņazevs tikās Maskavā, Borisa Ščukina teātra institūtā, lai parakstītu savstarpējās sadarbības līgumu ar mērķi veicināt sadarbību izglītības un radošajā jomā pieredzes apmaiņas un teātra meistarības attīstīšanas nolūkā, informēja Daugavpils teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Jebkurš progress reizē ir arī regress © DIENA

"Kad jau zināju, ka man būs loma igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka vēsturiskās fantāzijas romāna Vīrs, kas zināja čūskuvārdus inscenējumā, meklēju viņa grāmatu. Un tas nemaz tik viegli nebija izdarāms. Man to pat nokopēja, lai varētu sākt lasīt," stāsta aktrise Agnese Budovska.

Liepājas teātrī notiks tradicionālie svētku koncerti

No 17. līdz 30. decembrim Liepājas teātrī norisinās tradicionālie svētku koncerti, kas ir kļuvuši par neatņemamu liepājnieku un pilsētas viesu tradīciju gada nogalē, informēja Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga.

Daugavpils teātrī top muzikāla pasaka pieaugušajiem Pa Laimes lāča pēdām

Pirmssvētku laikā kā dāvana melomāniem un latgaļu humora cienītājiem pirmizrādi piedzīvos Oļega Šapošņikova režijā tapusī muzikālā pasaka pieaugušajiem Pa Laimes lāča pēdām, kurā skanēs Valta Pūces mūzika Reiņa Sējāna aranžējumā. Pirmizrāde notiks Daugavpils teātrī, 10. decembrī plkst. 18.30