Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Teātris

Vajadzēja uz sevi paskatīties no malas © DIENA

Cerot, ka kārtējais piegājiens austriešu dramaturga Pētera Turrīni monologa Tas arī viss pirmizrādei izdosies, Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts jau mazliet pajoko par šo tēmu.

Valmiermuižas parkā aicina doties klausāmpastaigā Gaismas lauks

Novembris iezīmē patriotu mēnesi, kad tiek svinēta Latvijas neatkarības pasludināšanas diena. Godinot šos svētkus, tapusi klausāmpastaiga Gaismas lauks, kurā Valmiermuižas parkā no 15. līdz 21. novembrim varēs piedzīvot vēstures elpas un mūsdienu mākslas mijiedarbi.

Cita estētika, ne tikai multenes. Latvijas Leļļu teātra Dīvānzālē – jau 14 izrāžu digitālās versijas © DIENA

"Dīvānzāle ir pandēmijas laika projekts. Jau Covid- 19 otrā viļņa laikā meklējām iespējas filmēt savas izrādes, jo īpaši tās, kuras, zinot, ka teātris dodas remontā, nevarēsim spēlēt citur. Tās ir tā saucamās širmja izrādes, kas skatāmas Lielajā zālē un kur vajag skatuves bedri. Tādu apstākļu nekur citur nav," paskaidro Latvijas Leļļu teātra Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja Rūta Petrauska.

Latvijas Leļļu teātra Dīvānzāle atsāk darbu

Latvijas Leļļu teātra virtuālā teātra telpa Dīvānzāle pēc vasaras perioda pārtraukuma atsākusi darbu, papildinot repertuāru ar jaunām izrādēm. Dīvānzālē šobrīd skatāmas jau 14 izrāžu digitālās versijas, starp kurām atrodami iestudējumi gan skolēnu un pieaugušo auditorijai, gan pirmskolas vecuma bērniem un pašiem mazākajiem skatītājiem no 2 gadu vecuma, kuri teātrī līdz šim nav bijuši.