Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Politika

Problēmas atrisinās pašas no sevis © DIENA

Par šķēršļiem, kurus Apvienotais saraksts (AS) iespējami saredz dalībai plašākā jaunās valdības topošajā koalīcijā, vienu no tā līderiem, Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu, iztaujā Agnese Margēviča.

Politoloģe: Piecu partiju koalīcijas izveidei ir mazs potenciāls

Piecu partiju koalīcijas izveidei ir mazs potenciāls, jo Nacionālā apvienība (NA) skaidri paziņojusi, ka viņi nekādā veidā nesaredz sevi vienā valdībā kopā ar Progresīvajiem (P), šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Mūrniece: NA kā optimālāko redz pašreizējās koalīcijas modeli

Nacionālā apvienība (NA) kā optimālāko redz pašreizējās koalīcijas modeli jaunās valdības veidošanā, reizē pašlaik ir izveidojusies "jauna situācija", otrdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču sacīja NA politiķe, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Valainis: ZZS valde lēmusi atbalstīt Siliņu, ja tiks panākta vienošanās par darbiem

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Latvijas Zemnieku savienības valdes lēmušas par gatavību atbalstīt Eviku Siliņu (JV) kā iespējamo valdības vadītāju, ja tiks panākta vienošanās arī par darbiem, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

JV Rinkēvičam apliecinājusi gatavību vadīt plašākas koalīcijas veidošanu

Jaunās vienotības (JV) pārstāvji šodien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču apliecinājuši gatavību uzņemties vadību konsultācijās par jaunas plašākas koalīcijas veidošanu, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu sacīja JV Ministru prezidenta amata kandidāte, labklājības ministre Evika Siliņa (JV).