Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Publikācijas

Kolosāla bagātība un vērienīgi skandāli © DIENA

Pasaulē populārākais sociālais tīkls Facebook 20. dzimšanas dienu aizvadījis bez vērienīgām svinībām, taisnojoties par kārtējiem pārmetumiem, taču vienlaikus audzējot jau tā pasakaino bagātību.

Sporta Meka. Daugavas sporta nama stāsts © DIENA

Daugavas sporta nams savulaik tika atklāts ar pasaules čempionātu volejbolā, bet vēlāk saspiestā, tomēr ļoti mājīgā gaisotnē tur savus spožākos slavas mirkļus piedzīvoja TTT basketbolistes. Reti kurš līdzjutējs var pateikt, ka ne reizi nav bijis Daugavas sporta namā vērot kādu sporta pasākumu. Šī ir Latvijas sporta meka, kas piedzīvojusi daudz spilgtu brīžu un triumfu.

Šķībs, bet beidzot stabils © DIENA

Pirms 60 gadiem Itālijas valdība lūdza ekspertu palīdzību, lai novērstu slavenā Pizas torņa tālāku sašķiebšanos un sagrūšanu. Taču aizritēja vēl gandrīz četri gadu desmiti, līdz beidzot izdevās atrast piemērotāko inženiertehnisko metodi un nostabilizēt torni.

Pret Putinu līdz pēdējai elpai © DIENA

Pirms nedēļas ieslodzījuma vietā Krievijas Galējos ziemeļos mirušais (bet, saucot lietas īstajos vārdos, Vladimira Putina režīma nobendētais) Aleksejs Navaļnijs (47) bija viens no tiem krievu opozicionāriem, kurš līdz pat mūža galam nebaidījās mest izaicinājuma cimdu Putinam un viņa kliķei.

Resursi ilgam karam © DIENA

Atšķirībā no pērnā gada sākuma, kad rietumvalstīs pārliecinoši dominēja optimistisks viedoklis par Ukrainas iespējām gūt uzvaru, atvairot Krievijas agresiju, šogad ekspertu un plašsaziņas līdzekļu publikācijas šajā ziņā liecina par gana jūtamu pesimisma devu. Ilgā jeb resursu kara apstākļos, par kādu ir pārtapis konflikts Ukrainā, Krievijai ir zināmas priekšrocības, un Rietumu uzdevums ir tās novērst.

Saulespuķu ceļš. Pirms un pēc © DIENA

Vēstīt par Ukrainas kultūru Latvijā un iepazīstināt ukraiņus ar latviešu mūziku. To par savu galveno uzdevumu uzskata ukraiņu dziedātāja, diriģente un muzikoloģe Oksana Nikitjuka (44). Viņas dzīvi mainīja karš – pašlaik viņa ir Valsts akadēmiskā kora Latvija soliste, taču regulāri aizvien koncertē arī Ukrainā un repertuārā pamazām iekļauj latviešu komponistu darbus.

Kalendārs

Marts, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7

Šobrīd arhīvā par maksu pieejama daļa no laikraksta Diena publikācijām, kas publicētas sākot ar 2017. gada 1. novembri.