Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Publikācijas

Atgriešanās Ņujorkā: filmas un realitāte © DIENA

Ņujorkai ir vairākas sejas – no Brodvejas gandrīz maģiskajām izrādēm un smalkām tējas vietām līdz netīrībai un ielu dzīves realitātei. Taču, šķiet, tikai te iespējams doties garšu ceļojumā seriāliem pa pēdām un vietas atpazīt pēc to parādīšanās kino.

ABBA zvaigzne popmūzikas debesīs © DIENA

Pirms 50 gadiem Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja zviedru kvartets ABBA ar dziesmu Waterloo. Šis panākums bija lielisks tramplīns starptautiskas popularitātes iegūšanai, un zviedri iespēju neizniekoja, kļūstot par vienu no pasaules slavenākajām popgrupām pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu otrajā pusē un astoņdesmito sākumā

Atgriezties elitē. Saruna ar pludmales volejbolistu Edgaru Toču © DIENA

Jaunam izaicinājumam gatavojas viens no Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem Edgars Točs (35). Pēc Tokijas olimpiskā turnīra pusfināla sasniegšanas viņš šķīrās no pārinieka Mārtiņa Pļaviņa un ceļu atpakaļ sava sporta veida elitē vairākus gadus centās lauzt kopā ar vadošajiem junioriem. Īsi pirms olimpiskās sezonas sākuma Točs apvienojis spēkus ar Jāni Šmēdiņu un cerīgi raugās uz iespēju ielēkt jau aizejošajā Parīzes spēļu vilcienā. "Iespējas mums būs, un mēs tās izmantosim," pārliecināts par jaunās komandas spēku ir madonietis, kurš pludmales volejbolā nokļuva vien pēc divdesmit gadu vecuma sliekšņa pārkāpšanas.

Nosvērtais Rūdis atpakaļ uz NHL vēl neskrien © DIENA

Kā zināms pārsteigums nāca februārī noslēgtā Rūdolfa Balcera vienošanās ar Cīrihes lauvām par līgumsaistībām arī uz nākamajām divām sezonām. Pēc aizvadītajā vasarā veiktās atgriešanās Eiropā viņa mērķis bija šogad doties atpakaļ uz Nacionālo hokeja līgu (NHL), bet vismaz pagaidām tas ticis iepauzēts. Pirmajā piegājienā otrpus okeānam iespēju liepājniekam bija daudz, pasaules spēcīgākajā līgā aizvadot 170 spēļu, bet ne visas izdevās izmantot. Hokejists tur ir biznesa sastāvdaļa, ko Balcers uz savas ādas izjuta ne reizi vien. Šveices hokeja organizatoriskā puse atbilst NHL, tāpēc lielu pārdzīvojumu nav, tomēr atmiņas par spēlēšanu pasaules augstākajā līmenī joprojām ir pavisam svaigas.

Sarkano līniju atbīdīšana? © DIENA

Francijas prezidenta Emanuela Makrona iniciatīva par nepieciešamību apspriest valstu koalīcijas izveidi, kuras dalībnieki būtu gatavi ievest Ukrainā savus sauszemes spēkus, izpelnījusies nevienprātīgu vērtējumu. Kādēļ tā, uz kāda fona tā veidojusies un ko īsti ietver?

Kā sadzīvot ar vēzi? © DIENA

Gastroenterologs Latvijas Universitātes profesors Mārcis Leja par to, kā Lieldienas palīdzēja pētīt kuņģa vēža izraisītāju, cik bieži jārij "kobra" un ko labu mums ir devis ledusskapis.

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12

Šobrīd arhīvā par maksu pieejama daļa no laikraksta Diena publikācijām, kas publicētas sākot ar 2017. gada 1. novembri.