Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievija

Krievija vervē karavīrus cietumos

Krievijā, kur karotāji algotņu formējumam "Vagner" jau vairākus mēnešus tikuši vervēti ieslodzījuma vietās, tagad regulārajai armijai karavīrus cietumos sākusi vervēt arī Aizsardzības ministrija.

Krievija veic iedzīvotāju slepenu aptauju par Krimas iespējamo zaudēšanu

Krievijas režīms pēc Kerčas tilta saspridzināšanas zaudējis ilūzijas par mieru un stabilitāti okupētajā Krimā un jau veic slepenu aptauju par to, kā pilsoņi izturēsies pret pussalas zaudēšanu un vai ir gatavi to aizstāvēt, vēsta Ukrainas tīmekļa vietne "Nacionālās pretošanās centrs" ("Sprotyv"), ko izveidojusi Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Krievijas akciju birža tirdzniecību sāk ar strauju kritumu

Akciju vērtība Maskavas fondu biržā pirmdien rīta tirdzniecības sesijā nokritās par gandrīz 12% saistībā ar Krievijas raķešu triecieniem Ukrainas pilsētām un sprādzienu nedēļas nogalē, kas nodarīja būtiskus postījumus Krimas tiltam.

Maskava: Uz Krimas tilta uzsprāga kravas automašīna

Sestdienas rītā uz Krimas tilta eksplodēja kravas automašīna, kā rezultātā aizdegās vilciena degvielas cisternas un daļēji sabruka divas autoceļa joslas, paziņojusi Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja.

Mediji: Mobilizācija Krievijā vairāk skar nabadzīgus reģionus

Divu nedēļu laikā kopš prezidents Vladimirs Putins izsludināja mobilizāciju 53 Krievijas reģionos pavēsti saņēmuši vairāk nekā 200 000 cilvēku, tomēr mobilizācija vairāk skar nabadzīgākos reģionus, ziņo izdevums Važnie istorii un projekts Conflict Intelligence Team (CIT).