Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievija

Protestē dedzinot kara komisariātus Krievijā © DIENA

Haotiskā rezervistu mobilizācija Krievijā radījusi plašu neapmierinātību. Britu Aizsardzības ministrija pievērsusi uzmanību tam, ka pat Krievijas prezidents Vladimirs Putins bijis spiests atzīt, ka mobilizācijas kampaņa "radījusi daudz jautājumu" un ka varasiestādēm "ir jālabo kļūdas, kas pieļautas mobilizācijas gaitā, kuras nedrīkst pieļaut atkārtoti".

Avoti: Putins atsaucies Medvedčuka sievas lūgumiem panākt vīra atbrīvošanu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atsaucies Ukrainas prokrieviskā politiķa Viktora Medvedčuka sievas Oksanas Marčenko lūgumiem panākt vīra atbrīvošanu, neraugoties uz Krievijas Federālā Drošības dienesta (FSB) iebildumiem, vēsta Ukrainas tīmekļa medijs Ukrainska pravda, atsaucoties uz saviem avotiem.

Krievija pārtrauc gāzes piegādes Itālijai

Krievijas enerģētikas uzņēmums Gazprom ir pārtraucis dabasgāzes piegādi Itālijai, to pamatojot ar transportēšanas problēmām caur Austriju, sestdien paziņojis Itālijas enerģētikas lieluzņēmums Eni.

Krievija ierobežo piekļuvi robežai ar Gruziju

Varasiestādes Krievijas Ziemeļosetijas reģionā, kas robežojas ar Gruziju, noteikušas ierobežojumus automašīnu iebraukšanai no citiem Krievijas reģioniem, lēmumu pieņemot pēc tam, kad desmiti tūkstoši cilvēku caur reģionu pametuši Krieviju, bēgot no valstī izsludinātās mobilizācijas.