Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Krievija

Krievija kara sākumā piedāvājusi Ukrainai kapitulēt

Krievijas iebrukuma Ukrainā priekšvakarā un tūlīt pēc tā Ukrainas aizsardzības ministram Aleksejam Rezņikovam un prezidenta Volodimira Zelenska kancelejas vadītājam Andrejam Jermakam zvanījušas Baltkrievijas un Krievijas amatpersonas un centās viņus pārliecināt parakstīt kapitulāciju, vēsta laikraksts The Washington Post.

Skeptiski uztver FSB versiju par Duginas nāvi © DIENA

Rietumu mediji un politikas komentētāji izteikuši lielu skepsi un šaubas par Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) paziņojumu, ka tas atklājis Kremļa iecienītā galēji labējā ideologa Aleksandra Dugina meitas Darjas uzspridzināšanu automašīnā nedēļas nogalē.

Krievija diedelē ASV vīzu Lavrovam

Maskava pieprasījusi ASV izsniegt vīzas Krievijas delegācijai ārlietu ministra Sergeja Lavrova vadībā, lai tā varētu ierasties Ņujorkā uz ANO Ģenerālo asambleju.

Navaļnijs ievietots karcerī

Ieslodzījumā esošais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs pirmdien paziņojis, ka pēc tam, kad aicinājis citus cietumniekus dibināt arodbiedrību, par kādu sīku režīma pārkāpumu ievietots karcerī.

Putins sola paplašināt attiecības ar Ziemeļkoreju

Krievijas diktators Vladimirs Putins, apsveicot savu Ziemeļkorejas kolēģi Kimu Čenunu atbrīvošanas dienā, paziņojis, ka kopīgiem spēkiem jāpaplašina abu valstu "konstruktīvās attiecības", pirmdien vēsta Phenjanas oficiālā aģentūra KCNA.