Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Krievija

Meduza: Putinu satrauc pārmērīga dzeršana Krievijas vadībā

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir nobažījies, ka kopš februāra spēkā pieņēmusies pārmērīga alkohola lietošana viņa tuvāko cilvēku lokā un Krievijas augstākajā vadībā, atsaucoties uz vairākiem prezidenta administrācijai tuvu stāvošiem avotiem, vēsta tīmekļa izdevums "Meduza".

Kremlis: Vispārējā mobilizācija netiek plānota

Kremlis neplāno saistībā ar karu Ukrainā izsludināt vispārējo mobilizāciju, otrdien sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, neraugoties uz dažu Maskavas politiķu aicinājumiem Ukrainas armijas pretuzbrukuma kontekstā rīkoties apņēmīgi.

Sanktpēterburgā uz policiju sauc deputātus, kas aicināja atstādināt Putinu

Krievijā Sanktpēterburgas Smoļņijas municipālā apgabala deputāti, kas aicināja Valsts domi atstādināt Vladimiru Putinu no prezidenta amata par valsts nodevību, sākuši saņemt izsaukumus uz policiju protokolu sastādīšanai par armijas "diskreditāciju", ceturtdien Vācijas raidsabiedrībai DW pavēstīja aicinājumu parakstījušais deputāts Ņikita Juferjevs.

Krievija meklējot munīcijas piegādes Ziemeļkorejā © DIENA

Izgāžoties zibenskara plāniem Ukrainas ieņemšanai, Krievijas bruņotie spēki skaudrāk sākuši izjust munīcijas un bruņojuma trūkumu, ko plāno papildināt atsevišķās sev vēl draudzīgajās valstīs. The New York Times, atsaucoties uz ASV aizsardzības amatpersonu, vēsta, ka Krievijas Aizsardzības ministrija sākusi procesu, lai no Ziemeļkorejas iegādātos vairākus miljonus raķešu un artilērijas lādiņu.

Gazprom: Ķīna par Krievijas gāzi maksās juaņās un rubļos

Krievijas valsts dabasgāzes koncerns Gazprom otrdien paziņoja, ka Ķīna par Krievijas gāzi sāks maksāt rubļos un juaņās, nevis ASV dolāros, Maskavai cenšoties panākt ciešākas attiecības ar Pekinu laikā, kad rietumvalstis Krievijai noteikušas plašas sankcijas.