Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievija

Krievijas tiesa par pusgadu pagarina Jašina apcietinājumu

Krievijas tiesa trešdien par sešiem mēnešiem pagarinājusi pirmstiesas apcietinājumu opozīcijas politiķim Iļjam Jašinam, kuram draud līdz desmit gadiem ilgs cietumsods, jo viņš atļāvies nosodīt Maskavas agresiju pret Ukrainu.

Šoigu devis pavēli atstāt Hersonu

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu trešdien devis pavēli no Dņepras labā krasta atvilkt karaspēku, kas okupējis daļu Hersonas apgabala, ziņo krievu mediji.

Migrantu aizplūšana no Krievijas šogad rekordliela

Migrantu aizplūšana no Krievijas šā gada astoņos mēnešos bijusi rekordliela, pēc Krievijas Federālā Valsts statistikas dienesta ("Rosstat") datu analīzes secinājis "Telegram" kanāls "Možem objasņitj" ("Vara paskaidrot").

Prigožins atzīst iejaukšanos ASV vēlēšanās

Krievijas oligarhs un prezidenta Vladimira Putina uzticības persona Jevgēņijs Prigožins ar sava uzņēmuma preses dienesta starpniecību apstiprinājis viņam adresētās apsūdzības, ka viņa struktūras iejaucas ASV priekšvēlēšanu kampaņā.

Putins nav izšķīries par dalību G20 samitā

Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēl nav izlēmis, vai piedalīsies šomēnes gaidāmajā G20 līderu samitā Indonēzijā, paziņojis samita namatēvs Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo.

Krievija vervē amerikāņu apmācītus afgāņu desantniekus

Krievijas armija karam Ukrainā vervē Afganistānas īpašo spēku karavīrus, kas bija apmācīti un cīnījās ASV bruņoto spēku pusē, bet pēc haotiskās ASV karaspēka izvešanas pērn aizbēga uz Irānu, ziņu aģentūrai "Associated Press" (AP) paziņoja trīs bijušie Afganistānas ģenerāļi.