Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Krievija

Sanktpēterburgas deputāts lūdz Ģenerālprokuratūrā ierosināt krimināllietu pret Putinu par vārda "karš" lietošanu

Krievijā Sanktpēterburgas pilsētas Smoļņijas rajona padomes deputāts Ņikita Juferjevs vērsies Ģenerālprokuratūrā un Iekšlietu ministrijā ar prasību ierosināt krimināllietu pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pēc panta par "viltus ziņu" izplatīšanu, jo Putins nesen, runājot publiski, Krievijas iebrukumu Ukrainā nodēvējis par karu, kas Krievijā ir aizliegts.

Krieviju šogad pametuši 100 000 IT speciālistu

Krieviju šogad pēc Maskavas sāktā kara Ukrainā pametuši aptuveni 100 000 informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistu, otrdien paziņoja valsts digitālās attīstības ministrs Maksuts Šadajevs.

Putins pirmdien Minskā tiksies ar Lukašenko

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdienas ieradīsies darba vizītē Minskā, kur tiksies ar Baltkrievijas līderi Aleksandru Lukašenko, piektdien paziņoja Lukašenko preses dienests.

H&M Krievijā slēdzis visus veikalus

Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija Hennes and Mauritz (H&M) ceturtdien paziņoja, ka Krievijā slēdzis pēdējos veikalus, pabeidzot savu aiziešanu no šī tirgus.

ISW: Putins atlicis ikgadējo uzrunu kara neveiksmju dēļ

Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums atlikt ikgadējo uzrunu Federālajai sapulcei norāda uz to, ka viņš nav pārliecināts par savām spējām formēt Krievijas informatīvo telpu uz pieaugošās kritikas fona, kas pret viņu tiek vērsta pēc iebrukuma Ukrainā, kārtējā izvērtējumā norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.