Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Krievija

Krievija atceļ muitu importam no Afganistānas

Krievijas valdība atcēlusi muitas nodevas importam no Afganistānas un ir gatava apmierināt talibu vajadzības pēc labības un naftas produktiem, pavēstīja Krievijas prezidenta īpašais pārstāvis Afganistānas jautājumos Zamirs Kabulovs.

H&M apturēs darbību Krievijā

Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija Hennes and Mauritz (H&M) pirmdien paziņoja, ka pārtrauks darbību Krievijā, ņemot vērā tās uzbrukumu Ukrainai.

Eiropā bažas par krievu gāzes piegādēm © DIENA

Vācijā un citās Rietumeiropas valstīs pieņemas spēkā bažas, ka Krievija varētu neatjaunot dabasgāzes piegādes pa cauruļvadu Nord Stream 1 arī pēc tam, kad 21. jūlijā būs pabeigti tā plānotie ikgadējie tehniskās apkopes darbi. Rēķinoties ar šādu scenāriju, Vācijas valdība gatavo lēmumus par jau slēgto ogļu elektrostaciju darbības atsākšanu, bet valdošajā koalīcijā pārstāvētā Brīvo demokrātu partija (FDP) uzstāj, ka jāatsakās no plāna līdz gada beigām slēgt trīs atlikušās atomelektrostacijas.

Lego pārtrauc darbību Krievijā

Dānijas saliekamo rotaļlietu un konstruktoru ražotājs "Lego" otrdien paziņoja, ka pārtrauks darbību Krievijā, pārtraucot darba attiecības ar strādājošajiem Maskavā un partnerattiecības ar uzņēmumu, kas pārvalda tā 81 veikalu Krievijā.