Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tuvie austrumi

Irāna pēc Trampa draudiem atbildi parādā nepaliek © DIENA(4)

Pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps piedraudējis, ka karš ar ASV nozīmēs Irānas galu, Irānas premjerministrs Muhameds Džavads Zarifs atbildējis, ka Irānas iedzīvotāji savā zemē lepni mīt jau tūkstošgadēm, kamēr visi agresori ir izčibējuši. "Pamēģiniet cieņpilnu pieeju - tā darbojas," Trampam ieteicis Zarifs.

Persijas līča valstis piekritušas ASV karaspēka izvietošanai to teritorijās(15)

Saūda Arābija un citas Persijas līča valstis piekritušas ASV karaspēka izvietošanai to teritorijās, lai atturētu Irānu no iespējamā uzbrukuma, sestdien ziņo Saūda Arābijas laikraksts Asharq Al Awsat. Karaspēka izvietošana notiks saskaņā ar divpusējiem līgumiem starp ASV un Persijas līča valstīm, norāda izdevums.

Netanjahu tiek pie papildu divām nedēļām valdības veidošanai

Izraēlas prezidents Reuvens Rivlins pirmdien apstiprinājis premjerministra Benjamina Netanjahu lūgumu par divām nedēļām pagarināt viņam atvēlēto laiku jaunas valdības veidošanai. Rivlins uzticēja Netanjahu veidot valdību pēc pagājušajā mēnesī notikušajām parlamenta vēlēšanām, jo atbalstu Netanjahu bija pauduši 65 no 120 Kneseta deputātiem.

Netanjahu prasīs vēl divas nedēļas valdības veidošanai

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu plāno lūgt prezidentam Reuvenam Rivlinam par divām nedēļām pagarināt viņam atvēlēto laiku jaunas valdības veidošanai, sestdien paziņoja Netanjahu vadītā partija Likud. Rivlins uzticēja Netanjahu veidot valdību pēc pagājušajā mēnesī notikušajām parlamenta vēlēšanām, jo atbalstu Netanjahu bija pauduši 65 no 120 Kneseta deputātiem. Ja prezidents pagarinās termiņu par divām nedēļām, Netanjahu būs laiks ministru kabineta veidošanai līdz 29. maijam.

Palestīnieši ziņo par pamiera vienošanos ar Izraēlu(2)

Gazas joslas palestīniešu līderi pirmdien vienojušies ar Izraēlu par pamieru pēdējo divu dienu vardarbības eskalācijā, kas draudēja izvērsties karā, paziņojušas par šo vienošanos informētas grupējumu Hamas un Islāma džihāds amatpersonas, kas vēlējušās saglabāt anonimitāti.

Irāna: 2015.gada kodolvienošanās ir tuvu sabrukumam(2)

ASV pagājušajā nedēļā atkal padarot stingrākas Irānas naftas nozarei noteiktās sankcijas, Teherānas un pasaules lielvaru 2015.gada kodolvienošanās ir tuvu sabrukumam, brīdināja Irānas ārlietu ministra vietnieks Abass Aragči.

Islāma valsts līderis pēc pieciem gadiem parādījies jaunā video un sola atriebību © DIENA(7)

Džihādistu teroristu grupējuma Islāma valsts līderis Abū Bakrs al Bagdadi pirmo reizi kopš 2014. gada parādījies videoierakstā. Tolaik viņš video no Mosulas paziņoja, ka grupējuma sagrābtajās teritorijās, kas bija visai plašas, nodibināts "kalifāts" un ieviesti šariata likumi. Tagad, kad teritoriālā ziņā Islāma valsts faktiski ir sakauta un vairs nekontrolē teritoriju ne Sīrijā, ne Irākā, Bagdadi nupat izplatītajā video sola atriebties par šiem zaudējumiem.

Divi Benjamini cīnīsies par varu Izraēlā © DIENA

Balsojums, kas var ievadīt Benjamina Netanjahu politiskās karjeras vai arī Tuvo Austrumu miera procesa beigas. Viens no abiem scenārijiem ir iespējams pēc otrdien gaidāmajām Izraēlas parlamenta – kneseta – vēlēšanām, kas solās būt spraigākās daudzu gadu laikā.