Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kāzu transports – gan izklaidei, gan praktiskai nepieciešamībai

Gatavojoties kāzām, būtisks aspekts, par ko laikus parūpēties, ir kāzu transports. Ne tikai par to, kas ir jaunā pāra sapņu auto vai veids, kā pārvietoties, bet arī – kā kāzu dienā no salaulāšanās vietas uz svinību vietu nokļūs jaunā pāra viesi.

 

Jaunā pāra sapnis

Tas, ar kādu transporta veidu jaunais pāris ir izsapņojis braukt, iespējams, pat var noteikt, kāda būs kāzu tematika. Ja pārim patīk elegance, tad piestāvēs limuzīns. Tajā būs vietas pat līdz 10 cilvēkiem, tāpēc izbaucienu ar limuzīnu var plānot ne tikai kopā ar vedējiem, bet arī, piemēram, ar pāra vecākiem. Limuzīnu nomas vadītājs Aleksandrs Žemans jaunos pārus ar limuzīniem vadā jau 15 gadu un atzīst, ka šis piedāvājums gadu laikā ir kļuvis lētāks – līdz ar to pieejamāks. "Katru gadu ar limuzīniem dzīvē ievedam aptuveni 100 jauno pāru. Limuzīna nomas cena ir no 50 eiro stundā, un parasti jaunais pāris izvēlas 4–8 stundu braucienus laika posmā no sarakstīšanās līdz svinībām viesu namā. Ziemā izbraucieni ir īsāki, bet vasarā garāki – uz tālākām vietām. Iecienītākās vietas ir Rundāles pils, Sigulda, Salaspils botāniskais dārzs, Kuldīga, Saulkrastu kāpas, bet maršrutu izvēlas jaunais pāris kopā ar fotogrāfu, plānojot, kur braukt fotografēties," saka A. Žemans. Jaunais pāris arī izvēlas un nodrošina, kā mašīna tiks izrotāta – vasarā tas tiek darīts ar ziediem, bet ziemā ar lentēm. Limuzīnā ir pat bārs, lai servētu dzērienu ar ledu, un kafijas automāts. 

Savukārt ar limuzīnu uz ūdens piedāvā doties Riga Water Taxi, kas var izvizināt jauno pāri ar 35 viesiem pa ūdenstilpnēm, kuras atrodas Rīgas tuvumā – Ķīšezeru, Baltezeru, Buļļupi vai Jūrmalu. Maršruts tiek izstrādāts pēc jaunā pāra vēlmēm. Pakalpojumu piedāvā vēl dažādi kuģīši.

Ja pāris izsapņojis kaut ko oriģinālu, ir vērts padomāt par retro auto nomu. Piedāvājums ir plašs, tāpēc šeit izvēle prasīs lielāku iedziļināšanos. Noteikti iesakāms pirms tam izmēģināt ar mašīnu pabraukt, lai būtu pārliecība, ka kāzu dienā auto nebūs jāstumj.

 

Dzīvnieku mīļotājiem 

Vēl viena oriģināla ideja ir jaunajam pārim izbraukt Sniega suņu jeb Sibīrijas haskiju un Aļaskas malamutu pajūgā. Tas būs piedzīvojums, un vienlaikus to var organizēt kā fotosesiju vai skaistu un neaizmirstamu mirkli viesiem, kad jaunais pāris suņu pajūgā ierodas svinību vietā. Biedrība Sniega suņi pie sevis uzņem pamestos suņus, kas tiek apmācīti un sagatavoti kamanas suņu sportam. To saimnieks Kristaps Imaks saka, ka izbraucienus jaunajiem pāriem organizē jau piecus gadus. Vasarā tie notiek velo pajūgos, bet ziemā ar kamanām. "Pārsvarā izbraucieni notiek Ogres dabas parkā Zilie kalni, bet izbraucam arī uz citām vietām, esam bijuši, piemēram, pat Liepājā. Vienam pajūgam pāra vešanai nepieciešami seši suņi. Bet tas jau nav tikai par transportu, jaunajam pārim patīk suņus samīļot, kopā nofotografēties un tikai tad doties dažu kilometru braucienā pa mežu." Izbrauciens suņu pajūgā jaunajam pārim maksās no 100 eiro stundā.

Zirgu izjādes līgavai un līgavainim no 60 eiro stundā organizē atpūtas vieta Zirgzandales Mārupē, tās īpašniece Sandra Zaiceva stāsta, ka bieži pie viņiem dodas jaunie pāri, kas uz zirga iepriekš nemaz nav sēdējuši, bet savā īpašajā dienā grib doties izjādē un nofotografēties ar zirgiem, kas ir skaisti, cēli dzīvnieki. "Līgavas visbiežāk grib redzēt savu līgavaini kā princi baltā zirgā, bet līgavas baltā kleitā skaisti izskatās uz brūna vai melna zirga," saka S. Zaiceva. "Savukārt tas, ka jaunais pāris iejāj viesību vietā uz zirgiem, ir kā simbols pārticīgai un laimīgai laulībai. Ne velti ir tāds teiciens "būt zirgā", tad, lūk, ja jaunais pāris ir zirgu mugurās, viņi ir parādījuši viesiem un arī sev, ka ar viņiem viss būs labi."

 

Transporta noma

Lai kāzu viesi varētu atļauties izdzert glāzi šampanieša un svinēt kopā ar jauno pāri, labs variants ir noīrēt lielo autobusu, kas viesus atvestu gan uz svinību vietu, gan pēc tam mājās. Autobusa, kas var pārvadāt 40 cilvēkus, īre – no 350 eiro atkarībā no attāluma, kādu paredzēts veikt.

Ja vēlme ir pārvietoties ar ekskluzīvu transportu, tad gan pāra, gan viesu pārvadāšanu var plānot īrētās luksusa automašīnās ar šoferiem. VIP cars valdes loceklis Elmārs Brunovskis stāsta, ka jaunais pāris var uz svētku vietu doties luksusauto Mybach. Tas ir diplomātu korpusa cienīgs auto, un pie šī auto spārna ir speciāla vieta, kur iestiprināt karodziņu ar pāra iniciāļiem. Vedēji un citi viesi luksusa mašīnās var doties kolonnā aiz jaunā pāra mašīnas. Izbrauciens ar Mybach stundā maksās 200 eiro. Speciālistu ieteikums ir jaunam pārim neizvēlēties vadīt automašīnu pašiem, bet noteikti to izīrēt ar visu šoferi, kas iepazīstināts ar izplānoto maršrutu, lai pasākuma laikā pāris varētu baudīt šampanieti un neuztraukties par tehniskām lietām.

Ideju un iespēju, ko jaunajam pārim izvērtēt, vēl ir daudz – izbraukt ar jahtu, mīties ar divriteņiem, noīrēt tramvaju, party bus vai varbūt vispār kāzas svinēt uz Tallink kuģa. Bet galvenais – īstenot tās jaunā pāra idejas, kas, iespējams, jau krājušās gadiem ilgi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nav gardas kūkas – nav svētku!

Vērgales pagasta Kūku lādes īpašniece Kristīne Einase uzskata, ka ir jātiecas uz priekšu, "jo – kas apstājas, tas krīt atpakaļ".

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits