Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mēness kalendārs dārzkopim: 13. - 19. aprīlis

Mēness kalendārs dārzkopim: 13. - 19. aprīlis.

Sakņu dārzeņu kopšana

No 13. līdz 15. aprīlim sējiet siltumnīcās un lecektīs redīsus, bet uz lauka turpiniet burkānu, biešu, arī rutku sēju. Šajās dienās varat dēstu audzēšanai sēt arī sakņu selerijas un pētersīļus, kolrābjus un citus dārzeņus, kuru ēdamā daļa ir saknes. Ar kartupeļu stādīšanu gan vēl jāpagaida, jo pat agros kartupeļus var stādīt tikai tad, kad augsne stabili iesilusi līdz 10 grādiem.

Augļu koku un ogulāju kopšana

13. aprīlī varat sēt zirņus agrai ražai. Piķēt tomātu, paprikas, piparu stādus, kā arī iesēt gurķus, ķirbjus, kabačus dēstu audzēšanai. Vēl var pagūt iesēt arī melones un arbūzus, ja gribat izmēģināt, kā šie dienvidnieki iejutīsies jūsu dārzā. Stādiet augļu un ogu krūmus, apkopiet zemeņu dobes un veiciet mēslošanu. Varat mulčēt un mēslot arī citus jaunos kokus un krūmus, izgriezt vecos vai bojātos zarus, nogriezt nokaltušos pērn ražojušos aveņu stublājus, bērt koku pelnus augsnes uzlabošanai un pret kaitēkļiem.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 15. līdz 17. aprīlim varat sēt vasaras otrajā pusē ziedošās puķes dēstu audzēšanai vai izpiķēt jau iesētās sugas. Aukstuma izturīgās varat sēt jau tieši dobēs, piemēram, kliņģerītes, atraitnītes, magones. Noteikti ieteicams paredzēt vietu samtenēm, tās stādot arī dārzeņu dobēs, jo samtenes ar savu specifisko smaržu atvaira kaitēkļus.

Lapu dārzeņu kopšana

No 17. līdz 19. aprīlim sējiet vai retiniet un pārstādiet salātus, arī rukolu, spinātus. Sējiet jaunās skābenes, maurlokus, siltumnīcā dilles. Piķējiet baziliku un citus garšaugus. Mājās uz palodzes steidziniet lociņus un mikrozaļumus, kamēr dārza salātu ražu vēl gaidāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits