Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mēness kalendārs dārzkopim: 3.augusts- 9. augusts

Mēness kalendārs dārzkopim: 3.augusts- 9. augusts

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 3. līdz 5. augustam ir labvēlīgs laiks, lai apgrieztu dzīvžogus. Parasti augustā to dara pēdējo reizi pirms sagatavošanās ziemas sezonai. Jānogriež arī noziedējušās ziedkopas un nevajadzīgās atvases augiem, kuri turpina ziedēt vai ir jau noziedējuši. Jāmēslo ziemcietes, daudzgadīgie košumaugi. Svarīgi, lai mēslojumā būtu gana augsts kālija saturs, jo kālijs palīdzēs augiem nobriest un sagatavoties ziemai. Domājot par nākamo vasaru, paliekošā vietā var iestādīt divgadīgo puķu – kāršrožu, mārpuķīšu, pulkstenīšu, neļķu, uzpirkstīšu, vakareņu, neaizmirstulīšu, margrietiņu, atraitnīšu – u. c. stādus. Ja gribas ievākt sēklas, spēcīgākos, veselīgākos ziedus pēc to noziedēšanas neizgriež, bet atstāj nobriest. Ja sēklas jau nogatavojušās, šīs dienas ir labvēlīgas to novākšanai.

Lapu dārzeņu kopšana

No 5. līdz 7. augustam jānogriež skābenes un var sēt jaunas nākamā gada ražai. Pavasara lociņu ražai sējiet tos jau tagad – varbūt pagūsiet ar svaigajiem zaļumiem mieloties vēl šoruden. Var pagūt izaudzēt arī jaunos salātus, rukolu, spinātus. Ziemas krājumiem jāievāc garšaugi. Pārstādiet rabarberus, pavairojiet tos, dalot cerus.

Augļu koku un ogulāju kopšana

No 7. līdz 9. augustam varat pārstādīt zemenes, stādīt avenes un citus augļu krūmus. Laikapstākļi augustā kļūst vēsāki, naktis garākas un rasa izteiktāka, tāpēc jārūpējas par siltumnīcas mikroklimatu un augiem optimālu laistīšanas un barošanas režīmu, lai neveidotos puve. Augus vēlams laistīt pie saknēm un siltumnīcu kārtīgi vēdināt. Laistiet no rītiem, raugoties, lai līdz vakaram lielākais mitruma daudzums ir izgarojis un neveidojas kondensāts. Bojātos augļus un lapas izvāciet un iznīciniet!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits