Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ceļš caur apzinātību uz labāku cilvēku

Pēdējos gados gan pasaulē, gan Latvijā ir ievērojami palielinājusies interese par meditāciju. Meditācijas pieeju un tehniku ir ļoti daudz. Nereti arī monotonas, mierīgas nodarbes, piemēram, ravēšanu, adīšanu vai ogošanu, mēdzam saukt par meditatīvām. Taču termins ''meditācija'' ir cēlies no no latīņu valodas vārda ''meditatio'' un nozīmē ''domāt'', ''apcerēt'', un parasti ar to apzīmē praksi, kurā praktizējošais indivīds paša spēkiem mēģina ierosināt prāta un apziņas stāvokļa pārmaiņas, lai veicinātu garīgu (psiholoģisku) labumu.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Dieva Vārds, Bībele, pravieša Jeremijas grāmata 17: 5-8: Tā saka Tas Kungs: ”Nolādēts ir, kas paļaujas uz cilvēkiem un tur miesu par savu atbalstu un elkoni un kura sirds atkāpjas no Tā Kunga! Tas ir kā kails koks tuksnešainā klajumā, tas nekad nekādu labumu neredzēs; tam jādzīvo izkaltušajās tuksneša vietās, neviesmīlīgā klajuma sāļainajā zemē.Bet svētīgs ir tas, kas paļaujas uz to Kungu un kura cerība ir tas Kungs! Tas ir kā koks, kas stādīts pie ūdens un kas rieš savas saknes jo tuvu upei, tas nebīstas karstuma, tā lapas paliek zaļas. Arī sausā gadā tas nebīstas, tas nemitīgi dod savus augļus.”
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nav gardas kūkas – nav svētku!

Vērgales pagasta Kūku lādes īpašniece Kristīne Einase uzskata, ka ir jātiecas uz priekšu, "jo – kas apstājas, tas krīt atpakaļ".

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits