Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar velobraucienu Cēsis-Valmiera sāksies SEB MTB maratons

Pat ja riteņbraucēju aprindās leģendārais Siguldas kalns, salīdzinot ar citu zemju kalniem, tāds pauguriņš vien ir, it visas virsotnes iespējams izmērīt "Siguldas kalnos", līdzīgi kā padomju laika multenē pitona garumu var izmērīt papagaiļos.

Par to uz savas ādas patlaban pārliecinās tipogrāfijas Zemgus valdes priekšsēdētājs Ervīns Lasmanis, kurš kopā vēl ar diviem kolēģiem treniņnometnē Kiprā bauda sauli, kalnus un, pats galvenais, čakli trenējas SEB kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratonam, kas notiks jau 15. gadu un sāksies 24. aprīlī ar posmu Cēsis-Valmiera.

Zemgus riteņbraucēju komanda, kurā ietilpst aptuveni 10 uzņēmuma darbinieku, vadītāju Ervīnu ieskaitot, ir no tiem amatieriem, kas SEB MTB maratonā piedalās jau ilgāku laiku - kopš 2011. gada. "Nevaram sacensties ar labākajiem, taču gadu gaitā rezultāti pamazām kāpj uz augšu," stāsta Ervīns.

Viņš atklāj, ka motivācija piedalīties SEB MTB maratonā komandas braucējiem ir gan vēlme nomest dažus liekus kilogramus, gan jauni sportiskie sasniegumi, tomēr galvenais ieguvums ir prieks, ka esi aktīvs, nevis sēdi dīvānā ar alus pudeli rokā, un iespēja socializēties savā starpā ārpus darba vides. "Mēģinu darbiniekus iedvesmot, ka visu laiku jābūt kustībā, cenšos uzturēt kolektīvā pozitīvu sportisko garu. Cīnāmies! Bez cīņas nekas nekur klēpī nekrīt! Jāpieveic kaut vai šis kalns! Tas arī darbā un biznesā palīdz iet uz mērķi," saka Ervīns, kurš pats finansē sava uzņēmuma komandas dalību maratonā, kā arī treniņnometni Kiprā, kas notiek ar Velotreniņi.lv palīdzību.

Ja biznesa apgriezieni ļaus, turpmāk šādu nometni varētu apmaksāt ne tikai trim uzņēmuma velobraucējiem, bet visiem. Zemgus vadītājs saka paldies arī sadarbības partneriem Antalis, Papyrus, Isostar.

SEB MTB maratona šīgada pirmajam posmam riteņbraukšanas entuziasti var pieteikties vietnē www.velo.lv (līdz 20. aprīlim), kā arī sacensību dienas rītā 24. aprīlī Cēsīs.

Pieteikšanās iespējama arī sporta veikalos Fans Rīgā, Ventspilī, Aizkrauklē, Cēsīs, Talsos un Jēkabpilī, veloveikalā Trek Rīgā, Brīvības ielā 111, Siguldas, Kuldīgas un Ikšķiles tūrisma informācijas centrā, kā arī Smiltenes sporta centrā un veikalos Eži Cēsīs un Valmierā.

Ikviens braucējs aicināts izvēlēties sev piemērotāko distanci, kurā jāpievārē meža takas, pļavas, nobraucieni un ūdens šķēršļi: Toyota Hybrid(55-60 km) vai Virši-A distanci (35-45 km) vai Mammadaba veselības braucienu (25-35 km), kurā nenotiek sacensība starp braucējiem.

Jaunākie velobraucēji spēkus varēs mērot bērnu braucienā (400-5000 m). Kopumā maratonā šogad paredzēti septiņi posmi, no kuriem Smiltenē sportisti cīnīsies par Latvijas XCM čempiona titulu, savukārt Siguldas posms būs Eiropas XCM čempionāts, kurā elites braucēji cīnīsies par Eiropas spēcīgākā sportista titulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko