Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Astro'n'out dodas koncertturnejā pa visu Latviju

Mūsu grupas dekrēta atvaļinājums ir noslēdzies - pirms kāda laika paziņoja Astro'n'out soliste Māra Upmane-Holšteine, piecus mēnešus vecās meitenītes Ronjas mamma. Grupa ir atgriezusies ar jaunu dziesmu Zilonis un koncertturneju Astro' Electro Acoustic, kas sestdien tika atklāta Siguldā, vēsta laikraksts Diena.

Koncertos viņi izpilda dziesmas no albuma Lauvas un vecākus hitus, kuri ir ieguvuši svaigu - elektroniskāku - skanējumu. "DJ Rudd pieskāriens ir atstājis ausīmdzirdamas pēdas, pa kurām mēs jau iepriekš bijām gatavi iet,"par sadarbību ar mūzikas producentu Rūdolfu Budzi stāsta dziedātāja. Viņi jau sen esot gribējuši šīs kompozīcijas pārveidot citādi, taču nekad nav sanācis laika. "Šoreiz tā bija mūsu prioritāte," uzsver Māra.

Pagājušā gada novembrī grupa Astro'n'out atzīmēja savu desmit gadu jubileju, kuru viņi bija iecerējuši nosvinēt ar koncertturneju pavasarī, taču dzīve viņu plānos ienesa korekcijas - nācās atlikt līdz rudenim.

Dziesmu jauno aranžiju radīšanas brīdī grupa Astro'n'out ir atgriezusi sev brīvību un atļāvusies paspēlēties. "Papriecāties pašiem par savu radošumu, par iespēju padauzīties, jo ikdienā mēs par daudz spēlējam pēc noteikumiem - mēs bijām kļuvuši paši par savu dziesmu ķīlniekiem," uzskata Māra.

Šajā procesā viņi sapratuši, ka nav striktu rāmju, kā tām vajadzētu izklausīties, jāsaglabā vien skaņdarba mugurkauls - melodija un dziedātājas tembrs. "Tu dīrā dziesmu kārtu pa kārtai un domā, kas ir tas, ko nedrīkst tai atņemt, - izrādās, ka arī bez slavenā ģitāras soliņa mierīgi var iztikt," akcentē Māra, kurai vislabāk iet pie sirds dziesmas Spoguļoties jaunā versija, jo tā ir kļuvusi superjaudīga.

Ceturtdien, 2. oktobrī, mūzikas namā Daile savu pēdējo turnejas Mosties koncertu aizvadīs dziesminieks Goran Gora jeb viņas vīrs Jānis Holšteins-Upmanis. "Mēs pārņemsim stafetes kociņu un ņemsim cienājamo mākslinieku Goran Goru līdzi uz saviem koncertiem kā aukli," nākotnes plānos dalās Māra. Grupa Astro'n'out koncertēs Ventspilī, Liepājā, Gulbenē un Cēsīs. Koncertturneja noslēgsies 7. novembrī Rīgā - Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. "Ģimenes ekskursija pa visu Latviju," piebilst dziedātāja. 

Visu rakstu Ģimenes ekskursija lasiet trešdienas, 1.oktobra, laikrakstā Diena!  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko