Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bezmaksas veselības pārbaudes Pasaules Diabēta dienā

5.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.14.00 Rīgas Kongresu namā notiks Pasaules Diabēta dienai veltīts pasākums, kura laikā apmeklētāji varēs saņemt bezmaksas veselības pārbaudes, informāciju par cukura diabētu, kā arī tiks veikta aptauja par cukura diabēta pacientu tiesību stāvokli Latvijā.Latvijas Diabēta asociācija pasākuma apmeklētājiem piedāvā iespēju bez maksas noteikt glikozes līmeni asinīs, asinsspiedienu, ķermeņa svaru, tauku daudzumu ķermenī, saņemt ārstu un psihologa ieteikumus, saņemt informāciju par cukura diabētu, iepazīties ar jaunumiem diabēta ārstēšanā un visdažādāko firmu piedāvājumiem diabēta pacientiem.

Pasākuma apmeklētāji bez maksas varēs saņemt īpašu "Diabēta Dienas Avīzi", kas izdota jau ceturto reizi gan latviešu, gan krievu valodā. Aicināti visi cilvēki, kuri vēlas bez maksas pārbaudīt savu veselību. Ieeja brīva.Kas ir cukura diabēts?Cukura diabēts ir hroniska slimība, kas rodas, ja aizkuņģa dziedzeris neizstrādā pietiekoši daudz insulīna (1.tipa cukura diabēts - apm. 5 - 10 % no diabēta pacientiem) vai organisms nespēj insulīnu efektīvi izmantot (2.tipa cukura diabēts - apm. 90 % no diabēta pacientiem). 2.tipa cukura diabēta izcelsmē liela nozīme ir palielinātam ķermeņa svaram un nepietiekošai fiziskai aktivitātei. Latvijā ir apmēram 72 000 cukura diabēta pacientu. Saslimstība ar cukura diabētu pieaug visā pasaulē, t.sk. arī Latvijā. Domājams, ka patiesībā diabēta pacientu skaits Latvijā ir pat divas reizes lielāks, jo bieži vien cukura diabētu konstatē novēloti.Katru gadu Latvijā vairāk nekā 8000 cilvēkiem pirmo reizi nosaka cukura diabēta diagnozi un vairāk kā 1000 cilvēku uzsāk ārstēties ar insulīna preparātiem. Saslimstības pieauguma cēloņi ir populācijas novecošanās, mazkustīgs dzīvesveids un neveselīgi uztura ieradumi un neveselīgs dzīves veids.Cukura diabēts ir piektais izplatītākais nāves cēlonis. Pasaulē katru minūti no diabēta mirst seši cilvēki. Mūsdienās 5 - 10 % no veselības aprūpes budžeta tērē diabēta ārstēšanai. Diabēts ir galvenais akluma un nieru mazspējas cēlonis. Diabēta pacientiem apakšstilba amputācija tiek veikta 15 - 40 reizes biežāk nekā vidēji populācijā.1.tipa cukura diabēta profilakses pasākumi nav zināmi. 2.tipa cukura diabētu var novērst vai slimības attīstību aizkavēt, samazinot lieko ķermeņa svaru, palielinot fizisko aktivitāti un ievērojot speciālu diētu un ievērojot citus veselīga dzīvesveida principus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko