Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Darba devēji kandidāta CV novērtē vidēji sešās sekundēs

Lai formulētu pirmo priekšstatu, vai darba meklētājs der vai neder konkrētajai vakancei, darba devējiem pasaulē, skatoties pretendenta CV, nepieciešamas tikai sešas sekundes.

Tas noskaidrots ārvalstu personāla atlases kompānijas The Ladders pētījumā. Pētījuma laikā tika izmantotas tehnoloģijas, kas sekoja darba devēju acu kustībām, kuri pārskatīja uz izsludināto vakanci saņemtos CV. 80% no kopējā skatījuma laika tika tērēts tādām CV sadaļām kā vārds, uzvārds, pašreizējā amata pozīcija/kompānija, iepriekšējā darba pieredze - amata pozīcija, uzņēmuma nosaukums, pašreizējā darba uzsākšanas datums, kā arī izglītība.

Līdzīgu aptauju Latvijā maijā veica arī personāla atlases kompānija CV Market Latvia. Noskaidrojās, ka Latvijā kandidātu atlasi uz izsludināto vakanci uzņēmumos pārsvarā veic viens cilvēks bez asistentiem vai palīgiem, un vidēji vienam personāla speciālistam gada laikā jāpieņem darbā 10-20 darbinieku. Laika patēriņš, ko Latvijas darba devēji velta vienam CV, ir dažāds - no piecām sekundēm līdz 10 minūtēm. Lielākā daļa respondentu atzina, ka izlemt, vai darba meklētāja kandidatūra izskatāma rūpīgāk un viņš aicināms uz interviju, spēj 2-3 minūtēs.

Lasot pretendentu CV, Latvijas darba devēji pirmām kārtām pievērš uzmanību darba pieredzei un iepriekšējo darbavietu nosaukumiem, izglītībai, dzimumam, vecumam, ģimenes stāvoklim, tikai pēc tam seko kandidāta vārds, uzvārds, svešvalodu zināšanas un iepriekšējā (vai esošā) darba sākuma un beigu datums. CV sadaļas, kurām tiek maza vai nekāda vērība (izņemot gadījumus, kad vakancei ir specifiskas prasības), ir autovadītāja apliecības esamība, papildu izglītība, kursi un informācija par publikācijām, vaļaspriekiem, dalību organizācijās u. tml. Visbiežākie iemesli, kāpēc kandidāta CV tiek atmests jau uzreiz, ir daudz gramatikas un drukas kļūdu, acīmredzama neatbilstība sludinājumā noteiktajām prasībām un bieža darbavietas maiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko