Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dzelzceļa izglītība cauri vēstures līkločiem

Līdz Pirmajam pasaules karam Latvijā dažādus dzelzceļa arodus galvenokārt apguva pašmācības ceļā vai pēc vidusskolas beigšanas jau motivēti izglītojoties inženierzinātnēs, piemēram, Rīgas Politehniskajā institūtā. Situācija strauji mainījās pēc Latvijas Republikas neatkarības pasludināšanas, kad dzelzceļa jomā akūti trūka gan pieredzējušu speciālistu, gan jaunu darbinieku.

Sākotnēji intensīvi apmācības kursi tika organizēti dzelzceļā uz vietas, bet 1929. gadā durvis vēra Daugavpils valsts dzelzceļu arodskola un 1931. gadā dzelzceļnieku apmācība tika uzsākta Rīgas Valsts tehnikumā. Šī prakse tika turpināta aizvien, papildinot apgūstamo profesiju klāstu.

Gan toreiz, gan tagad VAS Latvijas dzelzceļš ir iesaistījies un līdzdarbojies dzelzceļa izglītības sistēmas izveidē un uzlabošanā.


Portāla Diena.lv sadaļā Dzelzceļa stāsti iepazīsties ar dzelzceļa vēsturi, mūsdienām, vietām, cilvēkiem un procesiem, kas ļauj vilcieniem ik dienu ripot pa Latvijas sliežu ceļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.04.2024.

Kad savam gados jaunajam psihologam biju izstāstījis par savu tālās bērnības pieredzi ar karbīdu, paštaisītām pistolēm, čūsku ķeršanu un ložņāšanu pa nepabeigtām būvēm, viņš sāka zvanīt man,...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko