Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Esplanādē notiks ģimenes diena

Svētdien, 14.jūlijā, radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 būs ģimenes diena, aicinot ikvienu uz radošajām darbnīcām un erudīcijas spēli lieliem un maziem. Visas dienas garumā uz ekrāniem tiks demonstrētas animācijas filmas, informē pasākuma organizatori.

Radoši informatīvajā telpā plkst.13.00–15.00 sadarbībā ar portālu „Mammām un Tētiem” iespēja visai ģimenei piedalīties māla darbnīcās, kurās tiks veidoti priekšmeti ar latviskām zīmēm, darbosies arī mūzikas instrumentu darbnīcas. 

Savukārt plkst.15.00–17.00 izdevniecība „Pētergailis” piedāvās spēli ģimenei „Dzintara ričuračs Eiropas kartē”. Erudīcijas spēlē Dzintara ceļš no Rīgas līdz Bizantijai un Ēģiptei tiek izspēlēts konkursa veidā ar izzinošiem un asprātīgiem jautājumiem. Galvenā spēles balva ir bagātīgi ilustrēta grāmata ar kompaktdisku „Senie Dzintara ceļi no Rīgas līdz Bizantijai”. Grāmatas autore ir latviešu izcelsmes Kembridžas Universitātes profesore Māra Kalniņš, kas, pamatojoties uz vēstures avotu sniegtajām liecībām, ir pētījusi dzintara tirdzniecības virzienus un grāmatā atklāj Latvijas ieguldījumu pasaules kultūrā, uz pasaules kartes iezīmējot „dzintara ceļu”.

Vakarā plkst.18.00–23.00 Esplanādē 2014 jaunieši no Somijas, Nīderlandes, Turcijas, Maltas un Latvijas pastāstīs par savu zemi un parādīs, kādu viņi redz Latviju. Šis būs starptautiskās jauniešu apmaiņas „Roots in Europe, culture in heart!” (Saknes Eiropā, kultūra sirdī!) projekta noslēguma pasākums un vienlaikus videoizstādes atklāšana. Visos pasākumos ieeja bez maksas. 

Radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 vasaras garumā ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. Esplanāde 2014 ir nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs, kurā var uzzināt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu, un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava, Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori. Radoši informatīvajā telpa tapusi pēc arhitekta Austra Mailīša projekta, ko īstenojuši būvnieki Ramirent.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko