Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

FOTO: Laimas šokolādes muzejā uzņemti jau 10 tūkstoši apmeklētāju

Laimas šokolādes muzejs šajās dienās uzņēmis savu 10 000 apmeklētāju, portālu Diena.lv informēja muzejā. Par to kļuva skolēns Markuss, kas kopā ar ģimeni un draugiem bija atnācis uz muzeju ekskursijā.

Laimas šokolādes muzejs durvis apmeklētājiem vēra šogad janvārī, un četru mēnešu laikā kļuvis par iecienītu apmeklējuma vietu - ik nedēļu muzejs uzņem vairākas skolēnu grupas no dažādiem Latvijas reģioniem, muzeju apmeklē arī individuālie interesenti, ārzemju viesi, tajā tiek svinētas arī kāzas un dzimšanas dienas.

Šokolādes muzeja platība ir 520 kvadrātmetri, tā vecākajam eksponātam šogad paliek 120 gadi, bet ekspozīcijas iekārtošanai ir izmantoti 100 kilogrami īsto kakao pupiņu. Muzejā darbojas Radošā darbnīca, kurā katrs var pats izgatavot gardas šokolādes konfektes.

Ekskursija muzejā gida pavadībā ilgst apmēram stundu un tās laikā katrs var baudīt karsto šokolādi, izgatavot savas īpašās šokolādes tāfelītes iepakojumu, nofotografēties un filmēt savu īpašo novēlējumu uz skatuves, kā arī uzzināt stāstu par kakao pupu un noskaidrot daudzus interesantus faktus par šokolādi un Laimu.

Laimas šokolādes muzejs tapis saldumu fabrikas vēsturiskajā ēkā - Miera un Palīdzības ielas stūrī. Šo Latvijas industriālā mantojama sarakstā iekļauto namu 1939. gadā projektējis arhitekts Staņislavs Aloizs Borbals.

Kopumā muzejas ēkas renovācija un iekārtošana izmaksājusi gandrīz miljonu latu, no tiem vairāk nekā 200 000 latu ir ERAF finansējums.

Patlaban muzejs sācis veidot arī projektu Dzīvo stāstu krājumu, apkopojot intervijas ar interesantiem cilvēkiem, kuri ir strādājuši, joprojām strādā vai arī kā citādi ir saistīti ar Laimu. Šo cilvēku stāstus var redzēt šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko