Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ielu aptauja: Radio stacijas jauniešiem un latviešu mūzika

Jauniešiem ir nepieciešama sava radio stacija, kas koncentrē aktuālas ziņas un raidījumus, tā min portāla Diena.lv aptaujātie cilvēki. Diena.lv piektdien Vecrīgas ielās vaicāja cilvēku viedokli par ideju Latvijas radio 5, jeb Pieci.lv atskaņot tikai latviešu mūziku.

“Es domāju, ka jauniešiem ir nepieciešams savs radio, un pieci.lv ar tieši to izceļas citu vidū,” sacīja sastaptais jaunietis Klāvs. Pēc īsās aptaujas var secināt – ja cilvēki neklausās pieci.lv, tad lielākā daļa ir dzirdējuši par tāda radio pastāvēšanu vai kāds viņu paziņa to klausās. Papildu tam, ka radio var klausīties tiešajā ēterā, jaunieši novērtē to, ka interesantākie un svarīgākie radio raidījumi tiek publicēti arī radio YouTube kanālā.

Vaicājot par tikai latviešu mūzikas atskaņošanu šajā radio, cilvēku viedokļi atšķīrās. Linda un Anete min: "Tas būtu diezgan stilīgi, jo mūsu jaunieši klausās tikai ārzemju mūziku. Ja būtu radio, kur skanētu mūsdienīgas latviešu dziesmas, tas būtu kā stimuls paklausīties arī latviešu mūziku, ne tikai ārzemju." Savukārt, Klāvs apgalvo pretējo: "Man Pieci.lv asociējas tieši ar indie mūziku, kāda tiek atskaņota. Ja tagad tur pārsvarā būs latviešu mūzika un īpaši, ja tur paspīdēs kāds no ne labākajiem latviešu reperiem, es domāju, ka smagi cietīs Pieci.lv auditorija, skaita ziņā noteikti, jo klausītāji ir pieraduši pie tā, kas bija iepriekš."

Arī meitenes Linda un Anete tomēr apstiprina, ka Pieci.lv varētu zaudēt savu auditoriju. Lai tā nenotiktu viņas iesaka veidot dažādus konkursus, kas mudinātu jauniešus tāpat klausīties šo radio, kā vienu no piemēriem minot iespēju laimēt biļetes uz Positivus festivālu.

"Jauniešiem ir nepieciešams savs radio, lai, atpūšoties savā bariņā, nesāk skanēt kaut kāds latviešu šlāgeris vai krievu šansons, bet gan mūsdienīga un aktuāla mūzika," saka Sintija. Viņa ar draudzenēm radio Pieci.lv neklausās, taču arī uzskata, ka tikai ar latviešu mūzikas atskaņošanu radio pastavēšana varētu būt neiespējama: "Nav jau latviešiem tik daudz labu dziesmu, lai aizpildītu ēteru."

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka Latvijas Radio valdes locekle Sigita Roķe izstrādājusi radio nākotnes redzējumu, ar kuru iepazīstinājusi arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļus. Viens no priekšlikumiem ir pārveidot pieci.lv par latviešu mūzikas kanālu jauniešiem. Atstājot ārzemju mūzikas atskaņošanu komercmediju ziņā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko