Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jūlijā izdotie Latvijas mūziķu singli

Latvijas mūzikas dzīvē jūlijs izrādījies ļoti produktīvs mēnesis, jo šajā laikā daudzi pašmāju mākslinieki nākuši klajā ne tikai ar jaunu dziesmu videoklipiem, bet arī jauniem singliem vai pazīstamu dziesmu jaunām versijām. Tā kā lielāko daļu no videoklipiem jau esam publicējuši, jūsu uzmanībai šoreiz piedāvājam jaunāko singlu apkopojumu.

Aija Eriņa iedzied latgaliešu tautas dziesmu Vysa pyrmaMūziķe un portāla Diena.lv Kultūras ziņu redaktore Aija Eriņa nākusi klajā ar jaunu singlu Vysa pyrma. “Tradīcijas, folklora, tautasdziesmas – tās ir vērtības, kurām savā dzīvē rodu arvien būtiskāku vietu. Tāpēc arī savā muzikālajā daiļradē pamazām un eksperimentējot sāku mīt pirmos soļus postfolka takā,” stāsta A.Eriņa. “Atrast savu unikālo skanējumu šajā ceļā man palīdz Gints Sola, ar kuru kopā esam radījuši latgaliešu tautasdziesmu Vysa pyrma un domājam šāda stila radošos meklējumus turpināt. Gints šobrīd ir mans muzikālais dvēseles tuvinieks, ar kuru kopā darboties ir iedvesmojoši un viegli,” stāsta dziedātāja. A.Eriņa uzskata, ka tautasdziesmās ir apslēptas daudzas metaforas un tautas gudrības. “Saprast dziesmas stāstu man palīgos nāca valodniece Anna Vulāne. Es pat iedomāties nevarēju, ka „vysa pyrma pavasara dzaltoneņi purineņi”_ (aptuvens tulkojums latviešu valodā – vispirms pavasarī plaukst dzeltenas purenes) _nozīmē meiteni precību gados”.

Dziesmu iespējams noklausīties šeit.


Re:public singls Ak mana, mana...

Salīdzinoši nesen uz Latvijas mūzikas skatuves pēc ilgas klusēšanas atgriezās grupa re:public. Šomēnes mūziķi nākuši klajā  jau ar trešo singlu no topošā albuma, kuru plānots izdot šoruden. Jaunā dziesma Ak mana, mana… ierakstīta Rīgā, Wolk Recording Studio.

„Vasarā piedzīvotie mirkļi divatā vienmēr ir spilgti. Vasarā izbaudītā jūra, svelme, kaisle, nakts peldes, pērkoņnegaiss, dejošana līdz rītam, vai dabas klusums sēžot divatā pie ugunskura...to nekad nevar aizmirst,” par dziesmas noskaņu stāsta grupas solists Jānis Rībens.

Dziesmas vārdu autori - Jānis Rībens, Laura Daudiša, mūzikas autori - Jānis Rībens, Aleksandrs Volks. Dziesmu aranžējis Aleksandrs Volks.

Dziesmu iespējams noklausīties šeit.


Dandelion Wine singls More than hope


Grupa Dandelion Wine (Pieneņu vīns) jūlijā izdevusi dziesmu More than hope. Dziesma ierakstīta Dynamic Records Riga studijā, tās tekstu sarakstījusi Evilena Protektor kopā ar grupas viesmākslinieku un Dmitry Odinoky. Mūzikas autors ir Yuri Koshkin.

"Esmu priecīga, ka albūma ierakstu esam sākuši tieši ar šo kompozīciju, jo mums visiem tā simbolizē jaunu sākumu, tā ir Vairāk nekā cerība, kas atstāj visas bēdas tālā pagātnē", stāsta dziesmas teksta autore Evilena.

"Jaunais singls ir salīdzināms ar hologrammu, kurā mūzikai ir piešķirta maksimāla daudzdimensionalitāte, trekam ir Hi End klase", dziesmu vērtē Pjotrs Gluškovs, Dynamic Records skaņu inženieris.

Ierakstā piedalījās: Evilena Protektor - vokāls, Yuri Koshkin - ģitāra, Vadims Makarovs - saksofons, Aleksejs Ševcovs - bass, Krišjānis Bremšs - bungas, Andris Kauliņš - klavieres, Dmitry Odinoky - reps.

Dziesmu iespējams noklausīties šeit.

Roberto un Jenny May singls Paslēpes

Dziedātājs Roberto un Jenny May izdevuši jaunu singlu Paslēpes. Interesants ir fakts, ka tā tapšanā piedalījusies arī Jenny May mazā meitiņa Sāra.

Jenny May savu atvasi paņēmusi kādu dienu līdzi uz studiju, kur Sāra ne brīdi nav vēlējusies atkāpties no savas mammas un mikrofona. “Kamēr es dziedāju, viņa centās dziedāt līdzi un daudz smējās. Tā nu mēs nolēmām viņas jaukos smieklus atstāt ierakstā. Tā ir viņas debija mūzikas lauciņā," sacīja Jenny May.

Singlu iedziedāja arī septiņi jaunieši, kuri šo iespēju izcīnīja visai sīvā konkurencē. Mūziķu izsludinātajam konkursam pieteicās 100 jaunieši, no kuriem par labākajiem tika atzīti Ričards Eihvalds, Elvijs Emils Kerevics, Enija Pļaviņa, Aiva Sīklēna, Santa Vasiljeva, Sintija Ceriņa un Roberts Štāls.

Singls Paslēpes ierakstīts GaLaPro studijā, un to producējis Gaitis Lazdāns. Mūzikas autors ir izraēliešu komponists Jarons Malaki. Latviskās versijas vārdu autori ir Jenny May un Roberto. Dziesmai ir tapusi arī angļu versija.

Dziesmu iespējams noklausīties šeit.

Grupa Blitze izdod septīto singlu Laiks

Četru puišu grupa Blitze šomēnes nākusi klajā ar jaunu singlu Laiks. Šis ir jau septītais grupas singls, ar ko mūziķi iepazīstina savus klausītājus.

Vasara mūziķiem esot aktīvās atpūtas un romantisku piedzīvojumu sezona, tāpēc arī dziesmas atmosfēra ir ļoti vasarīga un gaisīga. “Ceram, ka šī dziesma ies pie sirds gan mūzikas melomāniem, gan tiem, kam patīk karstas vasaras ballītes - tajā esam ielikuši vieglu smeldzi, ilgas, tuvuma un tāluma sajūtu, atmiņas par kopā pavadītiem skaistākajiem mirkļiem,” stāsta grupas mūziķi.

Dziesmas Laiks mūzikas un vārdu autors ir Blitze solists Arvīds Berķis, dziesmas producents - Aldis Zaļūksnis (Midis).

Dziesmu iespējams noklausīties šeit.

Karmafree izdod Heavenly

Latvijas cilpmašīnu meistari grupa Karmafree ir ierakstījuši jaunu dziesmu Heavenly, kas tapusi kā filozofiska apcere par mirkļa burvību.

Karmafree Latvijas mūzikā ir manīti gan ar veiksmīgo kaverversiju Labvēlīga Tipa dziesmai Lodziņš, gan ar dziesmu Make Love, kā arī ar savu interesanto muzicēšanas veidu, koncerta laikā ierakstot dzīvās cilpas, tādā veidā izveidojot skaņdarbu pa vienai frāzei.

Atšķirībā no citām Karmafree dziesmām Heavenly nav ielikta radio formāta rāmjos, grupas dalībnieki Māra Dombrovska un Dmitrijs Lisenko ir ne tikai šīs dziesmas autori un izpildītāji, bet paši arī veidojuši skaņas ierakstu un dziesmas video. Materiālu apstrādāt palīdzēja grupas draugi - Jevgenijs Glazers (video apstrāde) un Sergejs Laletins (skaņas apstrāde).

Dziesmu iespējams noklausīties šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko