Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kā grūtniecei atmest smēķēšanu?

Nesen uzzināju, ka man ir iestājusies grūtniecība, bet gribēju atmest smēķēšanu ar zālēm Tabex. Tagad nezinu, vai varu tās lietot, taču tās ir vienīgās zāles, kas man varētu palīdzēt atmest smēķēšanu. Varbūt ir vēl kādas citas zāles vai arī varbūt es varu lietot tās pašas, bet mazākās devās? Lūdzu, palīdziet! Bez zālēm es zinu, ka smēķēšanu neatmetīšu!

Atbild: Māra Grieze - Putniņa, sertificēta vecmāte

Tabex lietošana grūtniecības laikā ir kontrindicēta, jo šīs zāles arī satur vielas, kas kaitē jūsu bērniņa veselībai. Jums tomēr jāzina, ka smēķēšana var ļoti kaitēt Jūsu bērniņam un vai tas tā būs vai nebūs – nekad neviens iepriekš pateikt nevar, tādēļ paļauties uz to, ka daudzas sievietes smēķē un viņu bērniņiem viss ir kārtībā, noteikti nevajadzētu, jo, pēc pieredzes varu teikt, ka ir arī daudzi gadījumi, kad smēķēšana tieši ir kaitējusi mazuļa veselībai. Tikai Jūs pati varat pieņemt lēmumu par to, vai vēlaties pakļaut savu bērniņu papildus riskiem vai tomēr labāk cenšaties pārtraukt šo ieradumu. Varbūt varat šo ieradumu censties aizvietot ar kādu citu nodarbi, jo visbiežāk smēķēšana ir tieši emocionāla rakstura atkarība. Ja neizdodas pašai tikt galā ar šo problēmu, iesaku vērsties pie psihologa vai psihoterapeita, kas palīdzēs un atbalstīs Jūs ceļā uz smēķēšanas atmešanu! Galvenais ticēt sev, ka VARAT atmest un, pirmkārt, - VĒLATIES! Veiksmīgi!

Vairāk par smēķēšanu grūtniecības laikā varat lasīt šeit: http://www.mammamuntetiem.lv/articles/184/grutnieciba-un-smekesana/


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko