Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kādas būs 2012. gada tendences fitnesā?

Kādi jaunumi nākamajā – 2012.gadā – mūs sagaida fitnesā? Kas mainīsies fitnesa klubu piedāvājumā un pieprasījumā, un cik nākamgad par treniņiem maksāsim? To speciāli Sieviešu Klubam stāsta Ralfs Upmanis, G-Fitness fitnesa treneris.  


Ikdienas rutīnai pietuvināti treniņi
Nākamajā gadā cilvēki vēlēsies apmeklēt dažāda veida funkcionālos treniņus, kas ir maksimāli ikdienas rutīnai pietuvināta vingrošana. Pieprasīti būs jaunākie sporta aprīkojumi, piemēram, TRX Suspension Training jeb TRX piekares treniņu sistēma un TRX Rip Trainer sistēma, kas paredzēta pretestības un koordinācijas treniņam.  Paredzams, ka šo sporta aprīkojumu izvēlēsies gan tie, kuri apmeklē sporta klubus, gan tie, kuri trenējas mājās, jo šo sistēmu iespējams izmantot jebkurā vietā un laikā. „TRX Rip Trainer sistēma ir ļoti populāra Amerikā, un arī Latvijā kļūst arvien pieprasītāka, jo vingrošana ar to ir vienkārša un apgūstama ikvienam pat bez iepriekšējas treniņu pieredzes!  TRX Rip Trainer sistēma paredzēta vēdera un muguras muskuļu treniņam, kas sievietēm palīdzēs iegūt slaidu vidukli, bet vīriešiem – spēcīgu torsu. Tad, ja šo treniņu programmu kombinē ar skriešanu vai kādu no komandu spēlēm, rezultāts būs manāms ātri,” pārliecināts Ralfs Upmanis.

Izvēlēsimies papildus nodarbības
Vēl fitnesa treneris prognozē, ka 2012.gadā cilvēki pastiprināti sāks nodarboties ar papildus aktivitātēm ārpus sporta kluba, piemēram, skriešanu, iešanu, komandu sporta spēlēm un citām.

„Muskuļi pierod pie vienveidīgas slodzes, tādēļ, lai dažādotu treniņus, aktuālas būs dažādas papildus nodarbības. Lai bagātinātu un dažādotu savu piedāvājumu, šobrīd dažādas aktivitātes, tostarp komandu sporta spēles, piedāvā arī daudzi sporta klubi. Vieni no pēdējā laikā pieprasītiem un arī nākamgad aktuāliem noteikti būs Les Mills treniņi. Tie ir ļoti vienkārši un pats svarīgākais – sniedz acīmredzamu rezultātu,” stāsta fitnesa treneris.

Aktuālas būs nodarbības trenera uzraudzībā
Ralfs Upmanis paredz, ka cilvēki vairāk uzmanības veltīs tam, lai neviena fitnesa nodarbība netiktu aizvadīta velti, tādēļ nākamajā gadā aktīvāk sāks izmantot personāltreneru palīdzību.  „Nodarbības personāltrenera uzraudzībā ir viens no garantiem tam, lai rezultāts tiktu sasniegts ātrāk un efektīvāk.  Tie, kuri būs pietiekami zinoši un spēcīgi, personāltrenera funkciju pildīs paši, tomēr paredzams, ka nodarbības trenera uzraudzībā būs viena no nākamā gada galvenajām fitnesa tendencēm,” uzskata Ralfs Upmanis.


Cenu politika

„Fitnesa treniņu cenu politiku spēcīgi ietekmējusi gan krīze, gan šobrīd populārie interneta portāli, kuros par zemāku samaksu iegādājami atlaižu kuponi dažādos sporta klubos. Domāju, ka cilvēkiem nevajadzētu sūdzēties par to, ka fitnesa treniņu cenas ir pārāk augstas, jo šīs nodarbības uzlabo gan viņu veselību, gan sniedz rezultātu! Tomēr neskatoties uz to, domāju, ka cenas arī nākamajā gadā joprojām stabili saglabāsies esošajā līmenī un nepieaugs, jo klubu īpašnieki ir ieinteresēti, lai cilvēki nāktu vingrot,” tā Ralfa Upmanis.
Šobrīd sporta klubu abonements vidēji maksā Ls 25 līdz 30.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko