Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kanādas pilsētiņas iedzīvotājus pārsteidz koši rozā krāna ūdens

Nelielā Kanādas pilsētiņā Onovejā iedzīvotājiem nācies piedzīvot pamatīgu izbrīnu, atgriežot kādu no ūdens padeves krāniem. Proti, no krāna tekošais ūdens bijis koši rozā krāsā, vēsta BBC.

Vēlāk noskaidrots, ka ūdens neparastā krāsa skaidrojama ar brāķētu vārstu - kālija permanganāts (tautā tā dēvētie "zilie graudiņi"), kas tiek izmantots ūdens atdzelžošanas iekārtās, nejauši nonācis ūdens rezervuārā. Rezervuārs iztukšots, taču minētās vielas atliekas rezervuārā tomēr bija nogulsnējušās un pēc tam attiecīgi nonākušas ūdensapgādes sistēmā.

Pilsētas vadība jau atvainojusies iedzīvotājiem, norādot, ka apdraudējums cilvēku veselībai un dzīvībai neesot. "Kaut tas noteikti ir biedējoši - ieraudzīt rozā ūdeni tekam no krāniem - kālija permanganāts tiek izmantots normālā ūdens attīrīšanas procesā. Iedzīvotāju veselība netika apdraudēta," komentēja mērs Deils Krasnovs.

Lielākais iedzīvotāju sašutums gan bija ne par pašu misēkli, bet to, ka iedzīvotāju apziņošana un notikušā izskaidrošana nebija operatīva. Arī mērs atzina, ka cilvēku informēšanu vajadzēja organizēt labāk.


 

Top komentāri

pārcilvēks
p
Piedzīvoju to pašu Īrijā, Waterfordā, laikam kādā 94 vai 95 gadā, kad paņēmām ūdeni uz kuģa.Tāds pats rozā.Toreiz vēl bija ārste uz kuģa, un tā teica ka nekas ļauns neesot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko