Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Krogu apskats: Uzbeku pagrabiņš

Lai nu par ko, bet par krogu dzīves dinamikas trūkumu rajons ap Antonijas un Elizabetes ielas stūri nevar sūdzēties. Cita lieta, kā nu kuram krogam ir veicies šajā rajonā, kurā jau pašas jūgenda ēkas tā vien mudina nesteigties un baudīt dzīvi. No Lidojošās vardes Ušokovam būtu ko pamācīties, kā jāskrien maratons, Varde ir izturējusi nu jau kuro ziemu kopš 90.

gadu sākuma. Pārējie šejienes krogi tādi ilgdzīvotāji nav. Pašā ielas stūrī, kur tagad apmeklētājus priecē veiksmīgais projekts Botanica, pirms tam dažādi krogi mainījās ar tik izteiktu nolemtības sajūtu, ka šķita – šajā vietā krogam nav lemts būt kādu augstāku spēku iegribas vārdā. Tomēr ne, Botanica pierāda, ka vaina nav meklējama ārpusē.

Līdzīgas cerības gribētos izteikt par rajona jaunpienācēju – pagrabrestorānu Navat club, kas iemitinājies vietā, kur pirms tam atradās nebūt ne zemē metams restorāns Amphora. Kas īsti šim lepnajam krogam traucēja Elizabetes ielā 10b, tagad grūti teikt. Varbūt restorāniem ar siltzemju virtuvi nevajag izlikties, ka viņi šeit spēj piedāvāt arī dienvidu sauli? Katrā ziņā izskatās, ka Amforas pēctecis šo mācību ir ņēmis vērā, un, lai gan piedāvā nebūt ne vēsas zemes virtuvi – Navat club skaidri un gaiši pozicionējas kā uzbeku restorāns, gan ar japānisku piešprici ēdienkartes daļā –, tas apmeklētājam neliek justies neērti, kā tas ir tajos gadījumos, kad kroga interjers tev it kā liek iesaistīties kādā lomu spēlē, kuru spēlēt tev nemaz negribas. Navat club pagrabiņa interjers ir demokrātiski neuzbāzīgs, faktiski tikai baltas sienas, un, pagrabiņā nokāpis, apmeklētājs uzreiz nokļūst viesmīļu rokās – to laipnība šeit ir patiesi patīkama, bez uzspēlēta stīvuma. Tiek ieteikts tiešām labākais no ēdienkartes (vismaz tā kūka, ko man viesmīle ieteica ar vārdiem: «Šī ir garšojusi pat tiem, kam kūkas negaršo», patiešām tāda bija, un arī plovs atsauca atmiņā to plovu, ko pirms 33 gadiem ēdu Samarkandā uzbeku botānikas profesora mājās). Starp citu, ēdienkartē ēdieni ir arī nobildēti, un dažādie kebabi un šašliki te izskatās tieši tik garšīgi, lai vieta paliktu atmiņā kā tāda, kurā noteikti jāiegriežas vēl. Tā kā restorāna saimnieki ir tie paši, kam pieder Bruņinieku ielas Uzbekistāna, arī garša šķiet garantēta, turklāt cenas te ir patīkamākas nekā Bruņinieku ielā. Šķiet, gan cenas, gan restorāna kluso un patīkamo atmosfēru bija pratusi novērtēt arī kāda, ja vien redzes atmiņa mani neviļ, Latvijas oligarhiem pieskaitīta persona, kura mana apmeklējuma brīdī te ieturējās nepārprotamā inkognito statusā.

Restorāna japāņu virtuves šefpavārs Konstantīns Novikovs ir stažējies pie viena no pasaules labākajiem japāņu virtuves meistariem Saito Sana un strādājis Maskavas austrumu restorānos Fudzi un Dzeltenā jūra.

***

Izklaide TV ēda:

Uzbeku plovs – Ls 4,00

Kūka – Ls 3,00

Zaļā tēja kanniņā – Ls 1,60


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko