Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kuilēns staltbrieža baura fonā

Mans stāsts šoreiz par to, ka medību process mēdz būt pārsteigumu pilns.  Ar kolektīva vīriem devāmies vakarā pavaktēt mežacūkas. Tās manītas gan šur, gan tur, taču pēdējā laikā nebija izdevies kādu nomedīt.

Jau pietiekami agri iesēdos trepē. Medīju iecirknī Jelgavas pusē, kur jābūt ļoti pacietīgam, jo  platības galvenokārt sastāv no meža. Nav daudz iespēju sēdēt laukmalē un gaidīt medījumu.

Vakars šķiet būs vēss un skaidrs. Jo lielāka iespēja kaut ko barotavā sagaidīt! Kādu brīdi sēdējis, pēkšņi izdzirdu skaņu, ko nekad nebiju dzirdējis savās medību platībās. Iebaurojas staltbriežu bullis. No sākuma šķiet, ka tik tās nav govis, kas ganās uz privātās zemes, bet nē – skaņa atkārtojas, jau tuvāk. Nepārprotami bullis!

Domāju: "Pie vella visas cūkas, eju skatīties, kas tas par zvēru un ko tas tur dara!", un rāpjos zemē no torņa.

Pēc skaņas jūtu, ka bullis virzās uz manu pusi. Lēnām eju pa izcirtumu, mēģinot tam pietuvoties, taču tas nemaz nav tik vienkārši. Izcirtumā daudz atstātu zaru, kas brikšķ un, šķiet, ka viss pagasts jau sacelts kājās! Vai nu briedis kaut ko sadzirdēja, jeb tā plānos vienkārši neietilpa nākt tur, kur biju es, bet par nožēlu sapratu, ka baurošana attālinās. Spiest gaili tā kā padomā nebija, bet palūkot, kāds tas baurotājs bija, gan gribējās.

Tā nu pārsteigts un arī mazliet sadrūmis par to, ka briežu bulli nebiju redzējis, dodos atpakaļ uz torni. Ja nu vēl kaut kas interesants vakarā atgadās. Vēl īsti neesmu līdz tornim ticis – dzirdu, kaut kas iet barotavas virzienā. Izklausās pēc mežacūkas, vēl piedevām vienas, jo ierasts, ka sivēnmāte ar sivēniem sataisa mežā lielu lērumu.

Velku nost zābakus un zeķēs vicoju uz torni. Neuzkāpjot tornī, barotava vēl nav saskatāma, tādēļ ieklausos. Jā, viens čāpstinās. Nemanītam uzkāpt tornī ļauj vieglais vējiņš, kas čabina apses lapas, kā arī lidmašīnas troksnis fonā. Kad esmu tornī, redzu – kuilēns badīgi rij graudus. Ir jau stipri sakrēslojis, bet mērķis skaidri redzams. Šāviens un medījums gar zemi!

Vakarā gūti neticami iespaidi un gandarījums par medījumu. Nomedīts divgadīgs mežacūkas kuilēns. Bet attiecībā uz staltbriedi, ja arī vēl viens kolēģis to nebūtu dzirdējis, pārējie nemaz neticētu, ka mūsu mežos kaut kas tāds iespējams. Medības tiešām mēdz būt pārsteigumiem bagātas!

Raksts tapis sadarbībā ar www.allforhunt.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko