Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Latvijas Dabas muzejā Ziemassvētku noskaņa... „Ienāc...”.

No šī gada 9. decembra Dabas muzejā  Ziemassvētku noskaņu radīs un līdz pat nākamā  gada 10. janvārim uzturēs Latvijas Floristu apvienības veidotā izstāde "Ienāc...".

Šogad izstādes pamattēma – interesantas un neatkārtojamas galda dekorēšanas iespējas. Oriģinālas ziedu kompozīcijas, vainagi, kolāžas u.c. mākslas darbi, kuros dabīgie materiāli mijas ar mākslīgajiem, veiksmīgākajos darbos nereti šo robežu pat grūti pamanīt, svarīga ir darba un materiālu kvalitāte, kas arī nosaka kopdarba izskatu.

Izstādē piedalīsies floristi no dažādām Latvijas pilsētām, tādiem atzītiem saloniem, kā "Grieta", "Ortija" u.c. tāpat arī godalgas guvuši floristi – Irisa Janevica, Gaiva Muičele u.c.

Darbos tiek izmantoti visdažādākie materiāli – lapas, zariņi, stiebriņi, ziedi, čiekuri, gliemežvāki, pērlītes, akmentiņi, spalvas un neskaitāmi citi materiāli. Tā ir māksla no materiāliem, kas ir dabā un mums apkārt, savienojot nesavienojamo, veidot mākslas darbus interjera papildināšanai gan svētkos, gan ikdienā.

Floristika ir ne tikai māksla, bet arī grūts darbs, kas prasa pacietību. Šī māksla pamatā dalās divās daļās – komercfloristika, kura redzama visbiežāk un mākslinieciskā floristika, ko piedāvājam aplūkot izstādē "Ienāc...".

Floristi vadās pēc vispārējām modes tendencēm Latvijā un pasaulē. Šogad savu uzvaras gājienu svin violetā krāsa, it īpaši piesātinātie toņi. Aktuāli šoziem ir arī melnie, tirkizzilie, petrolejas dzeltenbrūnie toņi, kā arī Ziemassvētku klasika – sarkanā, zaļā un baltā krāsas. 

Izstāde aplūkojama muzeja 1.stāva izstāžu zālē, atklāšana 9. decembrī  plkst. 11.00. Latvijas Dabas muzejā  – Rīgā, K. Barona ielā  4!

Svētkos izstādes darba laika izmaiņām sekot līdzi muzeja mājas lapā: www.dabasmuzejs.gov.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Radlers glābs karstumā

Sākoties karstajai vasarai, vīnu, nemaz jau nerunājot par stiprajiem destilātiem, esam nomainījuši pret viegliem dzērieniem, kas rada patīkamu noskaņu, bet nereibina galvu.

Rabarberu laiks

Trīs receptes, kā pieveikt rabarberu dobi līdz Jāņiem.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko