Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Nepatīk bērna draudzene. Ko darīt?

Dēlam ir 15 gadu. Man šķiet, ka attiecībām viņš ir par jaunu, tomēr redzu, ka simpātijas viņam ir, bet man sirds apmet kūleni šo meiteni ieraugot. Iemesls kāpēc man viņa nepatīk ir vienkāršs - riebj skuķa vecāki. Saprotu, ka simpātijas jaunībā mainās itin bieži, bet nevaru kontrolēt savu nepatiku. Mājās pēdējā laikā ir konflikti, jo dēlam uzbrūku ar jautājumiem - Kur tu iesi? Ko darīsi? Esmu pat izlasījusi viņu vēstules. Cik daudz par daudz ir iesaistīšanās bērna privātajā dzīvē. Un ko darīt, ja draudzība ar pretējo dzimumu man šķiet uzsākta par ātru? jautā lasītāja.

Atbild attiecību treneris Arturs Šulcs:

Šis ir klasiskais variants par vecāku kontroli pār bērnu. Greizsirdība. Vecākiem jāsaprot, ka bērnam ir un var būt intīmā dzīve un draugi. Ja māte kontrolēs puiša intīmo dzīvi, izveidosies vīrietis, kurš 40 gados ir vientuļš, jo neprot izveidot attiecības. Grib, bet neprot, nevar...

Vecāki vienmēr teiks, ka bēns nav gatavs attiecībām. Nav tāda vecuma, kad kāds ir par jaunu attiecībām. Bērnudārzā bērni mēdz viens otram iedot buču, jo noskatās no pieaugušajiem, bet tas taču nav nekas ļauns.  Bērniem ir savs laiks, kad jāiemācās skūpstīties, draudzēties, runāt par vērtībām, jo citā veidā jau to nevar iemācīties kā tikai darot - draudzējoties. 40 gados vīrietim ar statusu ir grūti iemācīties apieties ar sievieti, tāpēc nav brīnums, ka tādus bieži var redzēt vientuļus, lai arī viņi ir veiksmīgi un būtu labi ģimenes tēvi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

v

Diena.lv aicina - uzdod savu jautājumu ekspertam! Apraksti situāciju, kurai meklē risinājumu, un kāds no mūsu ekspertiem palīdzēs rast atbildes. Uz jautājumiem atbildēs pārmaiņu treneris – seksologs Arturs Šulcs,  advokāte Rada Matjušina, gastroenterologs un dietologs Edgars Bodnieks, ginekoloģe, dzemdību speciāliste un ultrasonogrāfijas speciāliste Dace Matule.

Savu jautājumu sūti uz [email protected], atbildi lasi Diena.lv sadaļā- Jautā speciālistam.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko