Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pētījums: skopie apprec šķērdētājus

Skopulis apprecējās ar izšķērdīgo? Izrādās, cilvēki, kas nav apmierināti ar savu attieksmi pret naudas tērēšanu, meklē tos, kas palīdzēs viņiem mainīties.

Ironiski un šķietami neloģiski, taču tas ir pierādīts fakts — ja pēc dabas esat skops, satiksiet un mīsiet gredzenus ar vējīgu naudas šķiedēju. Un otrādi. Tērētāji instinktīvi pievilks taupītājus un galu galā strīdēsies par naudu.

Acīmredzamā atšķirība naudas izlietošanas stratēģijā šķiet tik uzkrītoša, ka tai vajadzētu būt pietiekamam argumentam, lai atbaidītu divus cilvēkus vienu no otra. Taču izrādās, ka ne knīpstangas, ne vējgrābšļi nav apmierināti ar savu attieksmi pret naudas tērēšanu un dziļi sirdī vēlas to mainīt, tādēļ tiecas būt blakus šajā ziņā pretējam cilvēkam, liecina Mičiganas Universitātes Rosa Biznesa skolas pētnieku aptauja. Jo neapmierinātāks ar sevi ir šis cilvēks, jo spēcīgāk viņš ilgojas pēc pretējās nometnes pārstāvja.

Satuvināšanās pamatā ir arī citi apsvērumi. Vismaz no šķiedēju puses. Taupītāji palīdz sakārtot viņu budžetu un nepalikt bez iztikas līdzekļiem pirmsalgas dienās. Otrā virzienā ieguvums nav tik izteikts, lai gan reizēm tērētāji palīdz sīkstuļiem atvērt acis un parāda, ka naudu var apmainīt pret patīkamiem brīžiem.

Diemžēl pat abpusējs ieguvums nav pietiekami spēcīgs faktors, lai ilgtermiņā pasargātu atšķirīgus cilvēkus no konfliktiem. Gadiem ejot, laulātie draugi iesaistās aizvien lielākos strīdos par naudas izlietojumu, ja vien viņiem neizdodas atrast kompromisu, vidusceļu tērēšanas politikā. Tas negatīvi ietekmē apmierinātību ar laulības dzīvi kopumā.

Zīmīgi, ka nesaskaņas nemazinās pat tad, ja ģimene ir turīga un var atļauties lielus tēriņus. Skopākais tik un tā pārmet tērētājam līdzekļu izmešanu vējā. "Pat ja tērētājam, precētam ar citu tērētāju, būs lielāki parādi nekā laulībā ar taupītāju, viņš ar dzīvesbiedru par naudu strīdēsies mazāk," vortālam LiveScience stāsta pētījuma autors Skots Riks.

Ja arī cilvēki apzinās, ka viņiem būs grūti sadzīvot ar naudas lietās pilnīgi pretēju cilvēku, tas nenozīmē, ka izdosies no tāda izvairīties. "Mūsu pētījums apstiprina seno patiesību, ka mēs nemaz neizvēlamies par partneri cilvēku ar tādām rakstura iezīmēm, kādas fantāzijās esam piedēvējuši ideālajam vīrietim vai sievietei," S.Riks pieļauj, ka dzīvesbiedra izvēlē dominē pavisam citi kritēriji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko