Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rīgas Zooloģiskajā dārzā piedzimis ronēns

"Ar prieku varam ziņot, ka 28. janvārī Rīgas Zoodārza roņu mātei Kristai piedzimis pirmais mazulis – balts, apaļīgs un veselīgs bumbulis," portālu Diena.lv informēja Zoodārza pārstāvji.

"Janvāra beigas, februāris un marta sākums roņu dzīvē ir trauksmains laiks. Ne tāpēc, ka pa vidu ir Valentīna diena, bet gan tāpēc, ka šajā periodā pasaulē nāk roņu mazuļi un ka drīz pēc tam pieaugušajiem dzīvniekiem jāparūpējas jau par nākošā gada pēcnācējiem," tēlaini par ģimenes pieaugumu saka Zoodārzā. 

"Māte ir ļoti gādīga – labi baro un apsargā savu pirmdzimto pat no saviem kopējiem. Tādēļ arī mazuļa dzimums vēl nav zināms. Tā kā dzīvnieku pasaulē pirmie mazuļi nereti iet bojā, jo mātēm nav pieredzes to aprūpē, tādēļ arī vēlējāmies pārliecināties, ka ar abiem roņiem viss būs kārtībā. Un tā šķiet, ka viss tiešām ir kārtībā, jo mazais aug acīmredzami. Un arī māte jūtas lieliski," informē Zoodārzā.

Savukārt tēvam Puikam atliek tikai īgņoties blakus baseinā un noraudzīties uz notikumiem no attāluma. Zoodārza slavenajam aktierim un vasaras barošanas demonstrāciju zvaigznei roņu tēvam Puikam šis ir trešais sekmīgi augošais pēcnācējs. Divi iepriekšējie, Puikas sadarbībā ar mātīti Ezi, saules gaismu ieraudzīja 2004. un 2008. gada agrā pavasarī. Pirmais pēcnācējs bija meita vārdā Apolonija, savukārt otrais bija puika Puzis. Vārdu ronēnam Puzim izvēlējās Ventspils aktīvākie iedzīvotāji.

 

Ventspils ir roņiem draudzīgākā pilsēta, jo jau deviņus gadus tā atbalsta roņu uzturēšanu Rīgas Zoodārzā. Tostarp Ventspils pilsēta gādā arī par to nelaimīgo roņu bērnu aprūpi, kuri teju katru gadu no Latvijas piekrastes ar Dabas aizsardzības pārvaldes palīdzību tiek atvesti uz zooloģisko dārzu. Arī šī gada laika apstākļi vedina domāt, ka ne viens vien roņu bērns nokļūs Rīgas līča piekrastē. Atgādinām, ka piekrastē atrastos roņu mazuļus pašiem nav ļauts “glābt un kaut kur vest”. To veic Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti. Plašāk par šo problēmu runāsim, kad tas kļūs aktuāli. Sekojiet informācijai medijos un sociālajos tīklos!

Atgādinām, ka joprojām turpinās (līdz februāra beigām) Tropu mēnesis Zoodārzā! Sestdienās un svētdienās no plkst. 12.00-15.00 Tropu mājā apmeklētājiem ir iespēja darboties izzinošā darbnīcā un uzzināt daudz saistošu jaunumu par skudru noslēpumaino dzīvi. Plašāk īpašo piedāvājumu februārī skatīt šeit: http://rigazoo.lv/public/31285.html

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko