Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siguldā sākas trešais Ziemas festivāls

No 2.līdz 9.martam Siguldā norisināsies trešais _Ziemas festivāls, _kura ietvaros līdztekus profesionālām sporta sacensībām tiek piedāvāti mākslas un kultūras pasākumi, ziemīgi sportiskas aktivitātes un izklaides iespējas.

2.martā festivāls tiks atklāts ar sacensībām bērniem Kūku mači, kas no plkst .10.00 norisināsies pilsētas trasē Mazais kalns, kā arī Siguldas kausu snovbordā, kas pilsētas trasē tiks atklāts plkst.15.00. Siguldas novada Kultūras centrā no plkst.11.00, gatavojoties vienam no festivāla pasākumiem – Ziemas karnevālam - tiks rīkota masku darināšanas darbnīca. Pirmā festivāla diena noslēgsies plkst.18.00 ar trio Pastorāle – Ingas Šļubovskas (soprāns), Ditas Krenbergas (flauta), Ievas Ošas (klavieres) - koncertu Siguldas koncertzālē Baltais Flīģelis.

3.martā savukārt Matiņa ezerā tiks organizētas zemledus makšķerēšanas sacensības, pilsētas trasē notiks Siguldas kauss kalnu slēpošanā, nūjošanas aktivitātes, bet Laurenču trasē tiks rīkots Siguldas kauss distanču slēpošanā.

3.martā Siguldas novada Kultūras centrā būs iespēja apmeklēt modernā baleta viencēlienus Māsa pasaule/Parīzes dziesmas.

5.martā mūziķi - sportisti Ingus Pētersons, Mārtiņš Circenis, Lauris Reiniks, Andris Kivičs, Paula un Miks Dukuri, Līna Mūze, Zintis Ekmanis satiksies īpašā koncertprogrammā Mirdzot šķēpiem koncertzālē Baltais flīģelis. Programmu bagātinās Vidzemes kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā un deviņu olimpisko spēļu dalībnieks Afanasijs Kuzmins.

Siguldas Mākslu skola Baltais Flīģelis 6. martā festivāla ietvaros organizēs pasākumu Gaismas svētki, kurā aicinātas piedalīties arī tuvākās kaimiņu mākslas skolas. Sākumā pasākuma dalībnieki radīs sniega-gaismas skulptūras, piedalīsies radošās darbnīcās un veidos izstādi, bet plkst. 18.00 būs svētku kulminācija-pārsteigums, kuras laikā metāla mākslinieks Igors Dobičins un skaņas virtuozs Kaspars Tobis radīs unikālu gaismas un skaņas dialogu. Skatītāji tiek aicināti ierasties uz šo pasākumu tumšās saulesbrillēs.

Siguldas novada Kultūras centra kinozālē no 4.marta līdz 10.martam būs skatāma filma Sapņu komanda 1935. 7.martā plkst.19.00 tiks rīkota tikšanās ar galvenās lomas atveidotāju Jāni Āmani un filmas radošo komandu.

Galvenais Ziemas festivāla notikums - Ledus trašu zvaigznes un karaļi notiks 9.martā plkst. 12.00 Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē, un tā ietvaros tiks rīkotas gan Latvijas čempionāta sacensības kamaniņu sportā un bobslejā, gan organizēti muzikālie sveicieni, paraugbraucieni skeletonā, nobraucieni ar pannām un lāpstām.

Pirmo reizi Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti ļauties brīnumainām pārvērtībām Ziemas festivāla karnevālā Nu tik būs krāsas!, kas notiks 9.martā no plkst.18.00 Siguldas viesnīcas laukumā. Pasākuma ietvaros notiks karnevāla masku parāde, bet uz lielās skatuves uzstāsies bungu ritma grupa Samba De Riga, būs vērojami Ķīnas lauvu paraugdemonstrējumi, uzstāsies folkloras kopa Dandari un daudzi citi.

Apjomīgais Ziemas festivāla pasākumu cikls izskanēs ar mūsdienu tautas mūzikas apvienības Elkupe koncertu Siguldas novada Kultūras centrā. Koncerta ietvaros nebijušu skatījumu uz tādām mūzikas pamatvērtībām kā skaņa, troksnis, melodija un ritms piedāvās eksperimentālā rokgrupa Tesa, kas guvusi starptautisku ievērību neatkarīgās mūzikas telpā.

AS Pasažieru vilciens (PV) sadarbībā ar Siguldas tūrisma attīstības aģentūru izstrādājis kompleksu piedāvājumu braucienam ar vilcienu un Ziemas festivāla apmeklējumam. Komplektā iekļauts brauciens ar vilcienu no Rīgas uz Siguldu uz atpakaļ, Ziemas festivāla norišu apmeklējums un piedāvājumi no Siguldas kafejnīcām. Komplekso biļeti varēs iegādāties PV Informācijas centrā i punkts Rīgas dzelzceļa stacijā, sākot no 4.marta līdz pat 9.martam (ieskaitot).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko