Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Specializētajam donoru autobusam aprit 4 gadi

13.septembrī, Valsts asinsdonoru centra (VADC) specializētajam autobusam aprit četri gadi. No visām VADC sagatavotajām asinīm, autobusā gada laikā ziedoti 18%.

No 2007. gada 13.septembra līdz šā gada 13.septembrim specializētais donoru autobuss ir veicis 600 izbraukumus, no kuriem 147 veikti pēdējā gada laikā. Laika posmā no 2010.gada 13.septembra līdz šī gada 13.septembrim (ceturtajā autobusa darbības gadā) asinis ziedojuši 4075 donori, no kuriem 1100 asinis ziedojuši pirmo reizi dzīvē.

Aizvadītā gada laikā donoru autobuss ir pieturējis pie 27 uzņēmumiem un iestādēm. Kā aktīvākos uzņēmumus un iestādes, kas pagājušajā gadā organizējuši asins donoru dienas specializētajā autobusā, var minēt uzņēmumus Rimi Baltic, Nacionālie bruņotie spēki Kadagā, A/s Balta, Latvijas Dzelzceļš, Satiksmes ministrija u.c.

13.septembrī no plkst. 11:00 līdz 15:00 autobuss gaidīs donorus Vienības gatvē 109, kur donoru dienu organizē uzņēmums Transcom Worldwide Latvia.

Donoru autobuss, ar Latvijas Republikas Veselības Ministrijas atbalstu, VADC rīcībā nonāca 2007.gada 13.septembrī, un jau ceturto gadu regulāri veic izbraukumus un pieņem donorus pie dažādām iestādēm, uzņēmumiem un tirdzniecības centriem ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā. Specializētais autobuss donoriem nodrošina izdevīgu un ērtu laiku un vietu asins ziedošanai. Autobusā vienlaikus asinis var ziedot četri cilvēki, un stundas laikā autobuss spēj pieņemt 10 - 15 donorus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko