Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Televīzoru skatās mazāk

Arvien vairāk palielinās to iedzīvotāju skaits, kas televīzijas programmas izvēlas pārdomāti un atbilstoši savām interesēm, liecina kabeļtelevīzijas un digitālās televīzijas operatora "IZZI" sadarbībā ar tirgus un socioloģisko pētījumu firmu SKDS veiktais pētījums, aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus.

Pētījums parāda tendenci, ka samazinoties televīzijas skatīšanās ilgumam, iedzīvotājiem palielinās vēlme ierobežot savu pavadīto laiku pie televizora. Tikai 22% no iedzīvotājiem, kas skatās televīziju vairāk nekā četras stundas dienā, vēlas ierobežot pavadīto laiku pie televizora. Samazinoties skatīšanās ilgumam līdz 1 stundai, to iedzīvotāju skaits, kas vēlas kontrolēt pavadīto laiku pie televizora, palielinās gandrīz divas reizes.

Pētījuma dati parāda, ka savu laiku pie televizora īpaši cenšas ierobežot divas sabiedrības grupa – 55% zemnieku un 33% augsta vai vidēja līmeņa vadītāji. Savukārt nedaudz vairāk kā 70% skolnieku un studentu, kā  arī individuālā darba veicēji laiku pie televizora neierobežo.

Kopumā 71% iedzīvotāju pie televizora pavada vairāk nekā 2 stundas dienā, no tiem aptuveni puse televizoru skatās vairāk nekā 4 stundas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko