Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Tērvetes dabas parkā atzīmēs pirmos Mežinieku svētkus

VAS Latvijas valsts meži (LVM) dabas parkā Tērvetē sestdien, 18. februārī, no plkst.13 līdz 16 norisināsies pirmie Mežinieku svētki. Pasākuma laikā parka viesiem būs iespēja zāģēt un tēst, piedaloties dažādās aktivitātēs kopā ar Pasaku meža iemītniekiem. Savukārt kopā ar pieredzējušiem meža nozares ekspertiem varēs ne vien vērot darbībā meža mašīnu, tā dēvēto harvesteru, bet arī izprast meža kopšanas nepieciešamību, gaitu un atklāt vēl daudz citas meža gudrības, portāls Diena.lv uzzināja VAS Latvijas valsts meži.

Pirmo reizi Latvijā interesentiem būs iespēja skatīt klātienē vienu no meža kopšanas veidiem – krājas kopšanas cirti. LVM vecākais meža eksperts Kaspars Riže klātesošajiem skaidros šādas cirtes nepieciešamību un atbildēs uz interesentu jautājumiem. "Veicot kopšanas cirti, tiek atbrīvota vieta un nodrošināti tīkami augšanas apstākļi mežā paliekošajiem kokiem ar augstvērtīgāku koksni. Spēcīgākie un lielākie koki tiks atstāti, tie ražos vairāk skābekļa," skaidro eksperts.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes pārstāvji iepazīstinās ar koksnes sortimentiem jeb koksnes produktu veidiem - dēļu, celulozes, enerģētiskās šķeldas un citu vērtību ražošanai. Interesentiem būs iespēja apgūt praktiskus paņēmienus koku augstumu noteikšanai.

Savukārt Rūķu ciemā Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta (MeKA) pārstāvji sniegs iespēju praktiski darboties ar meža mašīnas simulatoru. Rūķotavā Rūķu meitiņas kopā ar Rūķu mammu aicinās nogaršot pašdarinātu egļu skuju dzērienu un priežu pumpuru tēju.

Kad profesionāļu uzraudzībā būs apskatīta meža mašīna, Rūķu pilsētā Čiekurē kopā ar pasaku tēliem notiks sportiskas sacensības, kurās varēs zāģēt, tēst un mizot. Neizpaliks meža stāsti, darbi un, protams, jau no vectēvu laikiem daudzinātā mežinieku putra.

Pieaugušajiem ieeja pasākumā ar parka biļetēm, bet pirmsskolas vecuma bērniem un skolēniem līdz 18 gadu vecumam pasākumā ieeja būs bezmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko