Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Uztura speciāliste: Rasols ir vēsture

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pat ja būtu
p
aptuvens priekšstats par labu pārtiku, priekšstats par naudas daudzumu makā ir nevainojams.
VĒSTURE ir cilvēks.
V
kas vairs NEVAR rasolu ieēst.
Nu gan!
N
Nekad nebija dzirdēts ,ka vinegrets būtu ar majonēzi. Tā jau ir ar tiem pārgudrajiem padomdevējiem.
Vinigretu, kā jebkurus salātus,
V
var gatavaot ar eļļu, krējumu vai majonēzi. Tur nevajag ne gudrību, ne pārgudrību.
  • 0
  • 1
ta nu gan
t
Rasols jeb Olivjē salāti, protams, ir vēsture. Es domāju pozitīvā nozīmē Vēsture, jo recepte, kas pārdzīvojusi vairāk kā 150 gadus ir vēsturiska. Droši vien tāpēc, ka tie ir ne tikai garšīgi, bet nekā slikta tajos nav- gaļa, olas, gurķīši, kartupeļi, gan šķiedrvielas, gan olbaltums, ogļhidrāti ar mēru. Vairāk izbrīna, ka kundze aktīvi gan skaita zupas kalorijas, bet tai pat laikā reklamē smūtijus un sulas. Vai tad tas, ka sulas ir viennozīmīgi pozitīva lieta nav vēsture?? Vai viņa var pateikt ar ko boršs būtu sliktāks par sulu? Un tam visam pa vidu vēl iemuldēts par klimata pārmaiņām.
Dumais latvis
D
Kas par zvēru ir smūtijs?
Moldāvu smugļankas-moldovankas
M
ādas frikasē.
  • 1
  • 0
Nata
N
LATVIJAS viens no pamatēdieniem ir rasols. Mums nevajag svešzemju, mēs dzīvojam savos platuma grādos.
Kārklu vācietis
K
Cik kilogramus " veselīga" špakteļa šī kundzīte mēnesī patērē ?
Krējums Saldais
K
"Klimata izmaiņas un vides problēmas ir sekmējušas dabai draudzīgā veģetārā un vegānā dzīvesveida augošo popularitāti arī Latvijā.". .Un šādus murgus tiešām māca uztura speciālistiem? Tālāk var droši nelasīt ....
izskatās
i
ka Diena gatavo vēl vienu kandidātu deputātos-šoreiz no pašizceptiem uzturu ''specialistiem''............
Vegonānists
V
Vakar vēsturē aizgāja lielā bļoda...
P
P
Mans ēdienu Speciālists ir profesors Danilāna kungs.speciāliste,manis pēc ēdiet vēsturi;rasolu ēdu,ēdu un ēdīšu.Netīk,kad .... māca .......
Onufrijs Veikšins, 1796. gads
O
Zupa nav ēdiens!
P
P
Neēdīsi zupu,vairāk laika pavadīsi OO.Būs vairāk laika pārdomām par ēdiena lomu personības dzīves kvalitātē.
  • 3
  • 0
Vispār,
V
rasols ir tomātu, dārzeņu, garšaugu mērce ar ko pārliet gaļas vai zivju ēdienus. Savukārt var pagatavot simtiem veidu dažādus dārzeņu, pākšaugu, gaļas vai zivju u.c. ingredientu SALĀTUS formu RASOLS nemaz nepielietojot (jo tam nav nekāds vajadzības).
to Jāja
t
BAIGA veselība tikpat kā BAIGA nāve.
  • 9
  • 0
Jaaa
J
Piem ,svaiga biete,sarīvē,vēl skabo ābolu sarīvē, ķiploka daivinas pēc patikas,drusku saka vai sojas mērcē,citrona sula un nedaudz olīveļļa, un var dažādas garšvielas kuras garšo.Itāļu sžavetos zaļumus,kāroju,kurkumu,melnos piparus. BAIGI VESELĪGI UN GARŠIGI
  • 1
  • 5
Tā gan.
T
Lūk viena recepte: Vārīti kartupeļi, Islandes siļķe, sīpoli un krējums vai Hellman majonēze. Un otra: cukini, vārītas bietes, skābēti kāposti (mīksti), sīpoli, ķiploķi, sviesta pupas vai turku zirņi, kukurūza, cukurs, sāls, etiķis, eļļa, zaļumi. Šādus salātus ēdot, dzīvosiet ilgi un būsit veseli. Un.pēc iespējas, pašu audzēto! Vēl trešā recepte: skābi gurķi, vārīti kartupeļi, burkāni un ola, sīpoli un krējums. UN nevajag nekādus rosolus.
  • 8
  • 1
Hehe
H
Kaada dieviskjiiga buutne bildee. Pirdiens kaa rozes aroms.
Nezinu par kādu RASOLU runā
N
šī koši mālētā bālģīme - pūderdoze; izskatās , ka viņa no atkritumiem pārtiek, toties jebkādi salāti un vinigreti būs visveselīgā uztura PAMATĀ mūžīgi.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Diena jautā

Lieldienās parasti apēdu:

Kopā nobalsojuši: 751

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Dienas dziesma

Vairāk Dienas dziesma


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko