Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uzvalkā uz velosipēda? Kāpēc gan ne!

Kādēļ gan uz darbu nevarētu braukt ar riteni? Tas taču nekas, ka uzvalkā - par pieredzi ikdienas transporta un apģērba izvēlē Marutai Laģei pastāstīja advokāts Aivo Leimanis.

Kādēļ ikdienā izvēlaties braukt ar velosipēdu?

Man ir sēdošs darbs, braukšana ar divriteni ir lielisks veids, kā izkustēties. Šis pārvietošanās līdzeklis pilsētvidē ir arī visefektīvākais - nav jāsēž sastrēgumos, līdz ar to nekad nenākas kavēt svarīgas darba tikšanās - manā darbā ar klientiem svarīga katra minūte. Vienīgais, ko esmu pamanījis, - visai grūti atrast vietu, kur braucamo pieslēgt. Bet arī tā nav problēma, drīzāk atruna.

Tātad ar divriteni braucat arī tikties ar klientiem?

Jā, protams. Turklāt jāpiebilst, ka cilvēki gaida, ka piebraukšu ar dārgu mašīnu. Tas, ka ierodos ar divriteni, visos izraisa pārsteigumu un pozitīvas emocijas. Es vēlos lauzt novecojušus stereotipus, ka advokātiem pienākas braukt tikai ar auto. Tie, kuri bijuši ārzemēs, zina, ka tur uz dažādām konferencēm lietišķos uzvalkos tērptie advokāti ierodas arī ar divriteņiem.

Kādā apģērbā braucat ar divriteni?

Daudz kas atkarīgs no divriteņa veida - ir pilsētas, ir arī sporta velosipēdi. Es braucu ar Electra firmas divriteni - tam visai labi piestāv mans ikdienas ģērbšanās stils. Braucu tāpat, kā izmantojot citus pārvietošanās veidus - uzvalkā, solīdos apavos. Jāpiebilst, ka mana apģērba izvēle izskatītos visai komiski, ja es brauktu ar sporta divriteni.

Daudzi uzskata, ka cilvēka finansiālo stāvokli nosaka privātās automašīnas esamība. Kā jums šķiet - tas laika gaitā ir mainījies?

Iesaku ikvienam paviesoties divriteņu veikalos - to cenas svārstās līdz pat vairākiem tūkstošiem eiro. Privātā automašīna nav rādītājs, tāpat arī pārvietošanās ar divriteni nenozīmē, ka tā lietotājs ir nabags. Tā vienkārši ir gudra izvēle.

Ko jūs ieteiktu tiem, kuri apšauba šādu pārvietošanos?

Ikvienam iesaku padoties velokārdinājumam. Jau šobrīd riteņbraukšana pilsētvidē kļuvusi populāra - nereti savā ikdienas maršrutā redzu tautā zināmus arhitektus, advokātus un citu prestižu profesiju pārstāvjus. Braucot ar divriteni, izbaudu pilsētas krāšņumu, skaisto arhitektūru. Uzturēšanās svaigā gaisā pozitīvi uzlādē, kā arī sniedz iespēju atbrīvoties no negatīvām emocijām, turklāt no rītiem vienmēr esmu lieliski pamodies.

Top komentāri

aļoša
a
viss labi - bet par to svaigo gaisu rīgā viņš zagnul11
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko