Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Uzzini, ko ēdīs dziesmusvētku dalībnieki

X Latvijas jaunatnes dziesmu un deju svētkos kopumā piedalīsies gandrīz 31 000 dalībnieku. Bērni un skolēni no Latvijas novadiem tiks izmitināti 55 Rīgas pašvaldības skolās. Dalībniekiem pirmo reizi ir sagatavota vienota ēdienkarte, kuru apstiprinājis Pārtikas un veterinārais dienests. Brokastīs kakao ar pienu vai tēja ar cukuru, pusdienās zupa un otrais ēdiens, sātīgas arī vakariņas, liecina svētku dalībnieku ēdienkarte, ko portālam atsūta Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

**6.jūlijs****Brokastis:** Vārīta ola, tomāti. Karstmaize ar sieru. Kakao ar cukuru.**Pusdienas:** Rīsu zupa ar tomātiem. Plovs. Griezti dārzeņi. Sulas dzēriens.**Vakariņas:** Cūkgaļas karbonāde ar kartupeļu biezputru. Ķīnas kāpostu salāti. Sulas dzēriens.**7.jūlijs****Brokastis: **Pankūkas ar ievārījumu. Sviestmaize ar pusžāvētu desu. Tēja ar cukuru.**Pusdienas:** Dārzeņu zupa. Vistas fileja ar griķiem, sviestu. Svaigu kāpostu salāti. Dzērveņu dzēriens.**Vakariņas:** Piena sardele ar kartupeļu biezputru. Ķīnas kāpostu salāti. Tēja ar cukuru.**8.jūlijs****Brokastis: **Rīsu biezputra ar sviestu. Sviestmaize ar tomātu. Tēja ar cukuru.**Pusdienas: **Vistas zupa ar dārzeņiem. Šnicele ar vārītiem kartupeļiem, krējuma mērce. Svaigu dārzeņu salāti. Citronu dzēriens.**Vakariņas:** Cūkgaļas plācenīši ar makaroniem, mērce. Svaigu kāpostu salāti ar zaļumiem. Cepumi, sulas dzēriens.**9.jūlijs****Brokastis:** Auzu pārslu biezputra ar sviestu. Sviestmaize ar šķiņķi. Kakao ar pienu. **Pusdienas:** Skābeņu zupa ar krējumu. Vistas filejas strogonovs, rīsi, svaigu dārzeņu salāti. Augļu – ogu dzēriens.**Vakariņas:** Vistas fileja ar ar vārītiem kartupeļiem, krējuma mērce. Svaigu dārzeņu salāti. Tēja ar citronu.**10.jūlijs****Brokastis:** Makaroni ar sieru. Sviestmaize ar tomātu. Kafija ar pienu.**Pusdienas: **Vistas zupa ar nūdelēm. Cūkgaļas karbonāde ar kartupeļu biezputru. Svaigi tomāti. Citronu dzēriens.**Vakariņas:** Mājas kotlete ar makaroniem, brūnā mērce. Svaigu gurķu salāti. Smalkmaizīte. Sulas dzēriens.**11.jūlijs****Brokastis: **Piena cīsiņi ar griķiem, sviestu. Sviestmaize ar svaigiem gurķiem. Tēja ar cukuru.**Pusdienas:** Borščs ar gaļu. Sautēta cūkgaļa ar dārzeņiem, mērce, vārīti rīsi. Svaigi tomāti. Augļu kompots.**Vakariņas:** Cepta vista krējuma mērcē ar kartupeļu biezputru. Svaigu kāpostu un burkānu salāti. Dzērveņu dzēriens.Visās ēdienreizēs skolēni klāt piekost varēs arī rudzu un kviešu maizi, bet vakariņās dzēriens tiks pasniegts auksts vai karsts, atkarībā no laika apstākļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko