Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Vorens Bafets brokastīm netērē vairāk par trim dolāriem

Jauna dokumentālā filma par ASV miljardieri un filantropu Vorenu Bafetu liecina, ka viņa brokastis ierasti nemaksā vairāk par trim ASV dolāriem (2,8 eiro).

Pusotru stundu ilgā kanāla HBO dokumentālā filma Becoming Warren Buffett (Kļūt par Vorenu Bafetu), kas pirmizrādi piedzīvo pirmdien, ļauj izsekot 86 gadus vecā Bafeta dienas gaitām. Tajā redzams arī viņa piecu minūšu brauciens no mājām uz viņa investīciju kompānijas Berkshire Hathaway galveno biroju Nevadas štata Omahā.

Šajā ceļā viņam jābrauc gar ātrās ēdināšanas restorānu McDonald's, kur viņš gandrīz katru rītu iegādājas sev brokastis. Bafets filmas veidotājiem teica, ka viņa sieva katru rītu noliek mašīnā naudu precīzi vienam no trim brokastu sviestmaižu piedāvājumiem. Filmēšanas rītā Bafeta sieva - Amerikas latviešu ģimenes atvase Astrīda Menksa - bija atstājusi mašīnā 2,95 ASV dolārus desas, olas un siera sviestmaizei McMuffin.

Lai gan izdevums Forbes aplēsis, ka Bafeta turība sasniedz 60,8 miljardus ASV dolāru, padarot viņu par trešo bagātāko cilvēku pasaulē, Bafets atzina, ka sieva brokastīm viņam nekad neatstāj vairāk par 3,17 ASV dolāriem, kas ļauj iegādāties McMuffin ar bekonu, olu un sieru.

Uz jautājumu, kādēļ miljardieris katru dienu nepērk savu iecienītāko sviestmaizi ar bekonu, Bafets atbildēja, ka "šorīt akciju tirgus krīt".

 

Top komentāri

žanis ezītis
ž
Tas tikai liecina, ka tikai disciplinētie kļūst par miljardieriem... Tev tas nedraud, Janka!
rekur
r
Es brokastīs apēdu 2 vārītas olas ar majonēzi un izdzeru krūzīti kafijas. Domāju, ka sanāks ap 2 USD. Ja kāds brokasto ar auzu tumi, tad pietiek ar 1 USD. Tā, kā- 3 USD ir normāla, samērīga summa. Pie tam, tik vecam cilvēkam, 80?, kā Bafetam.
centpisis
c
sievai vins ik ritu izsniedz divus gabalinus 10x10cm tualetes papira
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko