Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas zoodārzā nogādāti astoņi suņu sakosti roņi

Rīgas Zooloģiskajā dārzā līdz šim nogādāti astoņi suņu sakosti roņi, tādēļ iestādes pārstāvji aicina iedzīvotājus pastaigu laikā sevišķi uzraudzīt savus mājdzīvniekus un vest tos pie pavadas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns, ņemot vērā sabiedrībā ieviestos distancēšanās pasākumus un labos laika apstākļus, pludmalēs pēdējo nedēļu laikā uzturas liels skaits iedzīvotāju, taču viņu līdzpaņemtie mīluļi - suņi - nopietni apdraud krastos esošo roņu dzīvību.

"Līdz šim pie mums ir atvesti jau astoņi sakosti roņi, no kuriem lielākā daļa ir mirusi. Rētas roņiem dzīst ļoti lēni un sarežģīti un vēl šorīt atveda mazuli, kuram sakostas acis un viss ķermenis ir vienās rētās," sacīja Lielkalns.

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) uz zoodārzu nogādā tikai tos ronēnus, kuriem nepieciešama palīdzība un, pēc Lielkalna teiktā, ja aizvadītajā gadā visas sezonas laikā no 22 atvestajiem roņiem suņu sakosti bija tikai 12, tad šogad pirmo nedēļu laikā zoodārzā nonāk tikai suņu apskādēti roņu mazuļi.

Lielkalns aicina iedzīvotājus pastaigu laikā gan lielāka, gan mazāka izmēra suņus vest pie pavadas, netuvoties roņiem un nekādā gadījumā nedzīt tos ūdenī.

Kopš 14.marta zoodārzs un tā filiāle Cīruļi ir apmeklētājiem slēgts, taču Lielkalns norādīja, ka darbinieki uzņēmumā atlaisti netiek.

"Dzīvnieki joprojām ir jābaro un jāapkopj, tādēļ darbiniekus neatlaižam. Iespēju robežās visi strādā attālināti, bet tie, kuriem nav citu iespēju, dodas uz darbu un ievēro visas drošības un distancēšanās prasības," pauda zoodārza pārstāvis.

Kā ziņots, DAP aicina liedagā redzamos ronēnus likt mierā un tiem netuvoties.

Viņa skaidroja, ka Baltijas jūrā uz saliņām dzimušie pelēko roņu mazuļi marta vidū jau ir paaugušies un nereti dodas jūrā vieni paši, līdz ar to baltie un pūkainie ronēni jau ir sastopami arī Latvijas piekrastē.

Lai skaidrotu, kāda ir pareiza rīcība, liedagā pamanot roņu mazuli, DAP daudzviet piekrastē izvietojusi informatīvos plakātus, kā arī ir izveidota izzinoša animācijas filma par trim ronīšiem un viņu likteni, iznākot krastā.

Top komentāri

mājas mīluļi
m
Valstī, kurā tiek kultivēta hipermīlestība pret suņiem, nekādas citas sekas nav gaidāmas. Varm priecāties, ka nav sakosti vai saplosīti līdzcilvēki, it īpaši bērni.
Tādus krančus
T
Uz reiz un uz vietas iznīcināt. Mūsu sabiedrībā nav vietas tādiem asinskåriem plēsońiem
aktuāla situācija
a
Ķepaiņi meklē jaunas izklaides. Viņu saimnieki ir atsaucīgi un neapgrūtina viņu izklaides ar uzpurņiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko